Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ BELEDİYESİ, GELECEĞİN SANATÇILARINI ARIYOR

Eğitimleri Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan kursların Çocuk Korosu, Türkülerin Dansı Halk Dansları Topluluğu, Çağdaş Türk Müziği Korosu, Şehir Tiyatrosu, Yaratıcı Drama, Resim, Müzik, Fotoğraf, Satranç, Kukla Atölyesi, Yazarlık Okulu gibi alanlardan oluşacağı kaydedilirken, müracaatların Ekim ayı sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

BAŞKAN TOLLU, ‘SANATSAL GELİŞİM DİĞER GELİŞİMLERİ TETİKLER’

Sanat kurslarının ve buradan mezun olan öğrenciler tarafından kurulan sanat topluluklarının son derece önemli bir yeri olduğunu beyan eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu kurslar sayesinde, bir taraftan ilçe halkını sanatla buluşturarak şehrin kültürel ve sanatsal yönde gelişimine katkıda bulunduklarını; bir taraftan da ilçe dışında düzenlenen fuar, festival, şölen gibi etkinliklerde sahne alarak Erdemli’yi temsil ettiklerini ve bu sayede ilçenin tanıtıma katkı sunduklarını vurguladı. Başkan Tollu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi, ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ ifadesinden hareketle sanatın önemini idrak ediyoruz. Bir şehrin gelişmesinde en önemli unsur, sanattır. Çünkü diğer gelişmelerin de özünde, sanat yatar. Sanatla, kültürle uğraşan insanın ufku açık olur, dünyaya farklı bir pencereden bakabilirler. Daha çağdaş bir yorumlama getirerek diğer gelişmeleri de tetikler. Bu yüzden, Erdemli'de bugüne kadar ihmal edilmiş olan kültür ve sanat hayatını yeniden canlandırmaya gayret ediyor, bunda da bugüne kadar başarılı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

KURSLAR ÇOCUKLARI OKULDA DAHA BAŞARILI YAPIYOR

Belediye Kültür Müdürlüğünden yapılan açıklamada; her yaş gurubuna uygun kursların olduğu, müracaatların Ekim ayı sonuna kadar süreceği belirtildi. Öte yandan bir kursun açılabilmesi için en az 12 kişiye ihtiyaç duyulduğu, bu sayıdan az olan kursların açılmayacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada, bazı kurslarda seçme ve yetenek sınavı yapılacağının altı çizilirken, başarılı kursiyerlerin sanat toplulukları bünyesine kabul edileceği dile getirildi. Müracaatların Kültür Merkezi, Kültür Müdürlüğüne şahsen yapılması gerektiği kaydedilirken, bu kursların özellikle de çocukların derslerine olumsuz bir etkisinin olmadığı, aksine çocukları okul başarısında daha çok motive ettiği vurgulandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol