banner1451
banner1461

Alpedo Kervan Lezzet Grubu olarak, hem sosyal sorumluluk projeleri üretmek hem de hayır işlerine katkıda bulunmak için Kervan Vakfı’nı kurma çalışmalarına başladığımızı geçen haftaki toplantılarımızda gazeteci dostlarımızla paylaştık ve bunlar da gazetelere, internet sitelerine haber oldu.

Vakıflar, hayır amaçlı kurulur. Geçmişte ve günümüzde sosyal yardımlaşmanın, dayanışmanın en güzel ve en yararlı kurumları olarak vakıflar karşımıza çıkar ki, biz Alpedo@kervan ailesi olarak bu duygulu, bu  paylaşımı sürdürmek istedik ve vakıf kurma çalışmalarımıza başladık.

Kahramanmaraş dondurmasının bilinirliğini ve pazarını artırmada adeta tanıtım elçisi gibi çalıştığımızı artık herkes öğrendi, herkes kanıksadı.  Alpedo Kervan Lezzet Grubu olarak, sosyal sorumluluk projelerine verdiğimiz destekle de Kahramanmaraşlıların gönlündeki marka olduk, özellikle nüfus cüzdanında Kahramanmaraş yazan hemşehrilerimizin yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerinin neredeyse tümüne dondurma şovlarıyla destek veren Alpedo Kervan Lezzet Grubu, şimdi de hayır işleri için kolları sıvadı.

Bu girişimi gazeteci dostlarımla paylaşırken, doğrusu çok heyecanlı ve duygulu idim. Artık Kervan’ın daha aktif ve organize bir şekilde sosyal sorumluluk projesi üreteceğini ve kentte ihtiyaç sahiplerine destek olacaklarını hayata geçirme vaktinin geldiğine inanmıştık. Heyecanım, içim içime sağmaması bundandı.

Kervan Vakfı, bizim hayalimizde olan bir şeydi. Hem ustam hem kayınpederim Turgut Peker adına daha önce bir imam hatip ortaokulu yaptırmıştım. Bir vefa borcum vardı. Şimdi bu ikinci vefa borcumuzu inşallah vakıf kurarak ödemek istiyoruz. Bunun için de çalışmalara başladık. Kervan Vakfı'nı inşallah bu şehre kazandırmış olacağız.

*

Üniversite meselesine gelince…

Firma olarak insan odaklı, insana dokunan anlayışla vakıf kurmak için çalışmalarımıza başladıktan sonra 2 tane üniversiteden olmak şartıyla hocamız ve Kahramanmaraş'ta da çok değerli bu vakıf işleriyle ilgilenen iki abimizi görevlendirdik.

Akademisyen ve eğitimin hafızası olan 4 arkadaşımız şu anda bunun çalışması içindeler. Yerimiz bile hazır. Şükürler olsun Rabbim nasip ediyor. Biz de hayır işlerinde bir şekilde yarışmaya çalışıyoruz. Bu vakfı da kurduğumuz zaman inşallah şehrimizin yoksul insanlarına, ihtiyaç sahiplerine gücümüzün yettiği ölçüde yardım yapacağız.

Eğitime tabi ki önem veriyoruz. Toplumun gelişmesinde, bilinçlenmesinde ve şehirlerin de eğitim anlamında ivme kazanmasında yüksek okulların önemi büyük. Biz bu gerçeğin farkındayız.

*

Vakıftan sonra da vakfa bağlı bir özel üniversite düşünüyoruz. Vakıf olunca özel üniversite de artık kaçınılmaz hale geldi diye düşünüyorum.

Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek, eğitimli bir nesil yetişmesi meselesinde bu çorbada bizim de tuzumuz bulunsun ümidiyle şimdiden kahraman şehrimize hayırlı olsun!

Her şey Kahramanmaraş için, insanımız için.

NOT: Vakıf meselesinde söyleyeceklerim, yazacaklarım daha bitmedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol