banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

CHP’DE GENÇLİK EVİ AÇILIŞI
 09 Mart Pazar günü, CHP İl Binasında, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Av.Saniye Barut’un da katıldığı gençlik evinin açılış konuşmasını yapan CHP Gençlik Evleri Komisyonu Genel Başkan Yardımcısı Edip Volkan Albayram, Gençlik Evi’nin hizmete girebilmesi için maddi manevi desteğini esirgemeyen CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve yönetimine teşekkür etki, sonra da gençlerin sosyal, siyasal, sanatsal ve eğitim yönünden kendilerini geliştirmesi için gereken kursuları sağlamak amacıyla gençlik evleri komisyonu oluşturulduğunu söyledi.

Albayram, ayrıca açılmış ve açılacak olan gençlik evlerinde sunulan tüm imkanlar, hizmetler ve kursların partili gençlere ücretsiz olarak sağlanacağını belirtirken, “Burada sağlanan imkanlar neticesinde gençlerimiz sosyal ve siyasi yönden kendilerini daha da geliştirerek, aktif siyasette etkin olarak, ülkemizin geleceğine yön verebileceklerdir” dedi.


16. ELBİSTAN’DA AÇILACAK

Gençlik evinin 16. Elbistan’da açılacağını da duyuran Albayram, açılan bu gençlik evlerinin halkın iktidarının kilometre taşları olduğunu, gençlik evlerinin gençlerin özgürlük yuvaları olduğunu iddia etti, sonra da; “Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, devrin niteliğinde bir karar alarak, yüzde 10 gençlik kotasını uygulamaya koymuştur. Bu kota sayesinde 374 gencimiz meclis üyeliği sıralamalarında ciddi bir yer edinmiştir ve gençlerimiz yerel seçimler öncesi siyasette etkin bir rol almayı başarmıştır. Önümüzdeki yerel seçimler hiç bir seçime benzememektedir. Bu seçim, adeta bir kurtuluş mücadelesidir, bu seçim önümüzdeki genel seçimlerin ayrıca bir provası niteliğindedir. Bizler bu seçimde yalana, talana, soyguna, hayır diyecek ve hırsızları sandığa gömeceğiz, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 30 Mart bizim için çok önemlidir, genel başkanımızın da dediği gibi, bu seçimin kazananı ya bakan evlatları, ya da vatan evlatları olacaktır.” diye konuştu.


SES KAYITLARI, MONTAJ İDDİALARI VE GERÇEKLİLİK PAYI…

Hukuksuzluğun engele tanımadığı, kirli siyasetin sorunlara çözüm üretemediği, çağdaşlaşma projesinin terk edildiği, erdemlerin yok edilerek cumhuriyetin çöküş noktasına getirildiği, rejimlin totaliterizm’e dönüştüğü, CHP Gurup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de dediği gibi, yüzsüzlüklerinin boyutu yolsuzluğun boyutunu gerçekten aşmış durumda. Haklarında çıkan onca ses kayıtlarına rahata bir biçimde montaj diyebiliyorlar ve yargıya müdahale ettiklerini kısmen kabullenebiliyorlar düşüncesini de ileri süren Albayram’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, aslında Volkan beyi her şeyi söylediğinin altını çizerek, ülkenin buhranlı günler yaşadığını belirtti, Cumhuriyetin ve demokrasinin içerden ve dışarıdan kuşatma altında olduğunun altını çizdi, Atatürk’ün gençlere verdiği önemi ifade etti.


YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

İl Başkanı Esat Şengül, geçmişte yaşasın tam bağımsız Türkiye diyenlerin ipte sallandırıldığına işaret ederek, aslında onların herkesin gönlünde yaşadığını savundu, 73 devrimci gençliğinin emperyalizme dur dediğini söyledi, Gezi direnişi ile gençlik hareketinin başladığını ve Türkiye’nin her yanına dalga dalga yayıldığını iddia etti. Son olarak da, “Bu gençlere lümpen gençlik diyenleri şiddetli kınıyorum” dedikten sonra, yerel seçim kampanyası içinde olduklarını, bir belediye başkan adayı da olmak üzere, 28 kadın belediye meclis üyesi ile tarihte görülmediği kadar kadına verdikleri önemi anlattı. Gençlik kollarının aktif çalıştığını, bu sayının aktif olarak bugün 300’ün üzerinde olduğunu kaydetti, onları kampa aldıklarını, eğittiklerini söyledi, gençliğe teşekkür etti.


GENÇLERE İNANIYORUZ, GÜVENİYORUZ

Açılış için davetli olarak katılan Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Av.Saniye Barut ise, partilerinin gençlere inandığını, güvendiğini belirterek, gençlere seslendi, sadece seçim ve miting alanlarında değil, gençlerin yönetimde de görev almalarının gerekliliğinin altını çizdi, “Sizin gibi genç, idealist, özgürlüğü benimsemiş bilgi ve birikimi olan gençlere ihtiyacımız var. Gençlik evi hayırlı olsun” diye konuştu ve başarı dileklerini sundu.

ŞİMDİKİ GENÇLER ÇOK ŞANSLI

Aktif siyasete 1995-1996 yıllarında CHP Gençlik kollarında görev alarak başlayan, bugün ise CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Ünal Ateş ise, o dönemler partinin imkanı yanında, bir odalarının bile bulunmadığına işaret etti, şimdiki gençlerin ise aksine çok şanslı olduklarını kaydetti, sonra da şunları söyledi; “Gençler artık flama-bayrak asan getir-götür işlerine bakan gençlik olmaktan çıkıp, siyasette söz sahibi olmaları gerektiğini savunuyorum. Haklı mücadelenizde kim olursa olsun muhatabınız, karşı çıkın, dik duruş sergileyin, mücadelenizi sürdürün. Eskiden halk evleri, köy enstitüleri derken bugün de gençlik evleri ile, partimiz gençlerle siyasete farklı bir bakış açısı yanında, kalite ve heyecan da getirdiler, kendilerini kutluyorum, başarılar diliyorum. Memleketin her kalesi kuşatılmış olsa bile, yol önderlerinizin ışığında yürüdüğünüz müddetçe başarıya giden yolun yolcuları siz olacaksınız!”

Konuşmaların ardından gezi eylemleri başta olmak üzere, tepki koyması neticesi hayatını kaybeden gençlerin resimleri önünde bir de hatıra resmi çekildi, akabinde İl Başkanı odasında basın ile sohbet edildi. Toplantıya ayrıca CHP Onikişubat ilçe başkanı Salman Savranlı ile, CHP 1. sıra belediye meclis üyesi kadın kolları başkanı Feril Tekinşen ile, bazı gençler katıldı.








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol