Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ÇAYLI: DULKADİROĞLU KÜLTÜR VE TURİZM MERKEZİ OLACAK
 Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Çaylı, dün akşam yapmış olduğu ziyaretler sırasında Dulkadiroğlu ilçesinin tarihsel dokusuyla birlikte bir kültür merkezi haline dönüştürüleceğini söyledi. Çaylı şunları kaydetti: “ İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Germenicia Antik Kenti, Kapalı Çarşı, Ekmekçi Mahallesi, Kurtuluş ve Şıh Turan Mahallelerinden oluşan SİT kapsamındaki Koruma alanı ile birlikte geçmiş tarihi dokuyu koruyarak uluslararası turizm amaçlı çalışma yapacağız. Bu çalışmalar doğrultusunda bölge zenginliklerini de dikkate alarak Gaziantep Zeugma, Adıyaman Nemrut üçgeni ile birlikte tarih turizmini canlandırarak şehrimizi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız.” Çaylı, Germenicia bölgesinde yapılacak çalışmalar için bölgedeki kentsel dönüşümle birlikte Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Avrupa Birliği Yatırım fonlarından sağlanacak kaynaklarla bu projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Öte yandan; başkan aday adayı Muzaffer Çaylı, Pazar gününü ise Bertiz yöresine ayırdı. Bertiz Budaklı ve Başdervişli gibi yerleşim yerlerine ziyaretler yapan Çaylı, buralarda yöre sakinlerinden büyük ilgi gördü.

 




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol