banner1483

İnsanın yakından tanıdığı kimseleri anlaması ve anlatması daha kolay galiba. Bir şekilde bir araya gelmişsiniz, ortak yönünüz olmuştur zaman zaman,  sekizle-dokuz gibi, ekmekle - tuz gibi, kar ile buz gibi zamanlarınız yüzünden ortak bir dünya yaratmışsınızdır kendinize.

Her gün değilse, en az haftada birkaç kez görüştüğünüz insan size yabancı değildir, olamaz da. Belki de aileden sayılır. Meslektaşınız da olabilir. Bir şekilde sizi bir araya getiren, kaynaştıran ortak yanlarınız sebebiyle kuşkularınız dahi ihtimal dışında kalmıştır.

*

Evet, yakından tanıdığım, sevip saydığım değerli dost Yusuf Kökünöz bugünkü yazı konuğum.

Çatmayayla’dan desem de, kısaca söyleyeyim, Bertiz’li.

Yüreği, gönlü ve sofrası herkese açık bu dost insan, bu şehirde hatırı sayılır bir işadamı. Bir eğitim gönüllüsü. Köyünde adına okul yaptırmıştır. Yüreğinde insan biriktirmiş, takıntı ve ego gibi toplumda karşılık bulamayan hasletleri sırtına yük etmemiş, kalender, tevazu sahibi, güler yüzlü, aşına, işine sadık bir insan.

Siyasetçi tarafını anlatmaya gerek var mı? Var diyorsanız oraya da gelelim. Bugüne kadar ne siyasi, ne mesleki sabıkasına rastlamadık. Siyasetten nemalanan biri olmadı hiçbir zaman. Hep cebinden harcadı, hep şehrini, partisini, köyünü, yöresinin insanlarını düşündü, onlar için çırpındı.

*

Yüreğinin yarısını Bertiz’de bırakıp şehre geldiğinde, hatırı sayılır çevre edinse de, kişiliğini hiç bozmadı, çizgisinden hiç sapmadı, sosyal sorumlulukları meselesinde kendine yakışanı yerine getirdi senelerdir.

Yaşamayı sever, dostum dediği insanlara sıkı sıkı sarılır, yüreğinde insan biriktirirken, hem de esnaf olması hesabiyle renk, dil, parti ve takım ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede durdu.

Kimsenin adamı olmadı. Doğruluktan, dürüstlükten yana tavır aldı sürekli. Kendine özgü kırmızı çizgileri vardı, çizgilerinin dışına çıkmadığı gibi, taviz de vermedi.

Kalender meşrep olarak yaşamayı prensip edindi bu yaşına kadar.

Allah işini rast getirsin, Rabbim yar ve yardımcısı olsun!

*

Not: Sevgili Kökünöz’ün bir de ‘ortağım’ dediği arkadaşı, dostu var. Kısa süre sonra onu da anlayacak, anlatacağız.

Çünkü o da benim için çok değerlidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol