Aslına bakılırsa bu yazı aylar önce yazılmıştı. Yoğunluktan siteye girmeyi unutmuşum. Fakat siyaset, zaman değişse bile gündem hiç değişmiyor.

14 Mayıs seçimlerinden sonra en çok konuşulan mesele, eski AK Parti kökenli, geçmişte bu partiden milletvekili aday adayı da olan, şehrin tanıdık ismi, bugünün DEVA Parti Milletvekili Uzm. Dr. İrfan Karatutlu’nun AK Partiye geçti, geçeceği konuşulurken, Karatutlu noktayı koydu; ‘CHP’li arkadaşlar merak etmesin, AK Parti’ye geçmem!’ dedi.

Nokta!

Milletvekilimiz sevgili Karatutlu, dirayetli, erdemli insan. 14 Mayıs’taki genel seçimlerde, CHP listesinden milletvekili olduğunu, bunda büyük payın CHP’nin atom karıncası Ali Öztunç’un olduğunu hiçbir zaman inkâr etmez, etmedi de.

Zaten seçmen de o büyük oy artışını, güvenoyunu CHP’den çok Ali Öztunç’a verdi.

Zira bu şehirde ciddi, önemsenecek bir karşılığı vardı Öztunç’un.

*

Ama siyaset dedikoduları bulut gibi havalarda gezinirken, DEVA Milletvekili Karatutlu’nun AK Parti’ye geçeceğine dair söylentiler dolaşamaya başladı.

Geçer, geçmez, o kendi bileceği iş, kendi tasarrufu.

Öyle ki, AK Parti’nin Gelecek, Deva ve Saadet Partisi’nden milletvekili transfer edebileceği de sıkça konuşulur, yazılır ve gündemden düşmezken, CHP listesinden aday gösterilip seçilen Karatutlu, tüm dedikoduları, iddiaları yalanlayan bir twett dikkat çekti.

*

Karatutlu dostumuz, kabine açıklandıktan sonra; ‘Popülizmden uzak, icracı bir kabine, ülkemize hayırlı olsun!’ deyince, millet ayaklandı, dilini bir karış dışarı çıkarttı, ‘Karatutlu AK Parti’ye geçiyor’ demeye başladı.

Ne var bunda. Yeni kabineyi ben de beğendim. Allah yalanı sevmez, en çok da İçişleri Bakanı sayın Ali Yerlikaya ile Hazine ve Maliye Bakanı sayın adaşım Mehmet Şimşek’in kabinede görev almasına sevindim.

Neyse, Karatutlu iyimser bir açıklama yapınca, CHP teşkilatında bile, ‘Ne oluyor, Karatutlu AK Parti’ye mi geçiyor’ diye düşününce, endişe doğunca konuşan Karatutlu, ‘CHP’li arkadaşlarım endişe etmesinler. AK Partiye geçişim söz konusu değil. Benim herhangi bir temasım yok, onların da benimle olmadı. Benim fikirlerim ile AK Partinin fikirleri ile uyuşmuyor’ açıklamasını yapmıştı.

*

Devamında ise herkesi rahatlatan, endişe ve kaygı bulutlarını dağıtan bir açıklaması daha oldu, ‘Ali Öztunç ile mükemmel bir ikili olduk’ dedi.

Doğru, hem seçim sürecinde iyi bir ikili oluşturmuşlar, çok iyi anlaşmışlardı. Ve çok iyi bir de seçim kampanyası yürütmüşlerdi.

Allah dostluklarını bozmasın!

*

Son notum, halihazırda, şehrin yükselen sesi İrfan Karatutlu vekilimin büyükşehir belediye başkanı olmasını isterdim.

Demek istemedi, hayırlısı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol