Havalar soğu, siyaset ısındı, aday adayları konumundan adaylığa evrilen süreçte, yeni yeni isimler karşımıza çıkmaya başladı. Tabi bazı isimler sürpriz oldu. Hiç beklemediğimiz, ummadığımız kimseler, dün misyon olarak üstlendiği davasından feragat ederek, yaşamsal ve siyaseten farklı kulvarlarda olunsa da, hem cesaretleri, hem heyecanları gözden kaçmıyor.

*

İlkin Yeniden Refah Partisi’nin Onikişubat adayı, geçmişte Milliyetçi Hareket Partisinden 3.sıra milletvekili adayı olmuş, uzun seneler Kahramanmaraşspor’un başkanlığını üstlenmiş Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, beklenmedik bir zamanda partinin Onikişubat İlçe Başkanı ilan edildi.

Bir anlamda yılın transferi gibiydi.

Bu kez bir oyuncu değil, bir kulüp başkanı idi transfer edilen.

Bakın, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Muhammed Aydoğar ne demişti o gün basın toplantısında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde; “Biz ikna edilmişlerle değil, inanmış kadrolarla geliyoruz. Bizimkisi milli görüş belediyeciliği, bizde rant yok, hizmet ve insan odaklı belediyecilik olacak!”

Her zaman olduğu gibi, Mart mahalli seçimlerinin galibinin Yeniden Refah Partisi olacağını iddia etmiş, görev verilirse, ki istemese de büyükşehir belediye başkanı adayı olabileceğini söylemişti.

Görünen o ki, şu sıralar, mevcut adaylar içerisinde büyükşehri taşıyacak hem maddi, hem manevi açıdan, hem de donanım ve yük alma noktasında başarı hikâyesi yazabilecek kimse yok. Aydoğar bu iş için mükemmel bir tercih olacak!

*

Depremde en ciddi yarayı Dulkadiroğlu ilçesi aldı. Allah, bu ilçeye belediye başkanı olarak atanacak kimseye yardım etsin! İşi kolay değil. Ama hayatta imkânsız ve olamaz diye bir şey yok. Yeter ki istensin, yeter ki kaliteli bir ekiple yola çıkılsın, yeter ki inanılsın, yeter ki iyi bir planlama ile ‘bismillah!’ densin.

İYİ PARTİ’nin Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Dr. Selahattin Can’ı tanıyorum. Birlikte hem de çok uzun yol yürüdük, birlikte aynı sofraya oturduk, sohbetler ettik uzun uzun.

Bir kere, iyi niyetli, beyefendi, kaliteli bir doktor. İşi kolay mı, elbette değil. Dedim ya, iyi bir planlama, güçlü bir ekip ve hizmet ruhu ile ilçeyi ayağa kaldırabilecek yetenekte, çapta bir dostumuz.

Dulkadiroğlu’nun Can’ı olacak mı, yıkımlara ve enkaz kaldırmalar kadar duyarlılığa, hassasiyete, samimiyete, hizmet odaklı belediyeciliğe, alakaya ve yük almaya muhtaç ilçemizin CANkurtaran simidi olacak mı?

 O’na inanıyor, O’na güveniyorum. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz!

*

Gelelim Ekinözü’ne. Merkezde, büyükşehir için Ali Öztunç’un adı geçse de, ‘Hayrettin Güngör aday gösterilirse, hodri meydan ben de karşısına aday olarak çıkacağım!’ diyerek iddialı bir çıkış sergileyen sayın Öztunç’un ne aday olacağına, ne de aday gösterileceğine inanmayan birisiyim. Keşke olsa diyorum da, keşkelerle vakit geçirecek zaman değil bu zaman.

Hele hele oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut ilçesine aday gösterilmesine verdiği tepki, Mansur Yavaş’tan yana tutum ve tavrı, genel merkez nezdinde kredisini tükettiğini düşünüyorum.

Muhtemelen eski CHP’li, birkaç kez bu ilçede belediye başkan aday adayı olan Fatih Vicdan’ın yakını (belki de oğlu) olan Harun Vicdan CHP’den aday gösterildi.

Geçmişine baktım, başarılı bir hukuk adamı. Emekli. Çok da iddialı cümleleri var haberi içinde.

Ne diyelim, hayırlısı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol