banner1483

Bendeniz bu genç, bu idealist, bu heyecan dolu, gittiği, hizmet etmek için seçildiği her yeri abad eden genç adam için yazı yazmaktan yoruldum desem abartı olur da, maşallahı var, aydınlık ve gülümseyen yüzüyle bulunduğu ortama hayat veren Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş yorulmadı.

Bir dizi ziyaretler için Türkoğlu ilçesine gelen AK Parti MKYK Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz bile ilçesine yaptığı hizmetlerden ötürü Başkan Osman Okumuş’a övgüler yağdırdı.

Ee, marifet iltifata tabi…

Zaten bu ilçeye gelip de yapılanları görenlerin Başkan sayın Osman Okumuş’a methiyeler düzmemesi mümkün değil. Adam başarılı, adam insan odaklı çalışıyor ve insan biriktiriyor.

Hangi birini yazayım. Yaptıklarının hepsini de gördüm, şahit oldum. Harika işler yapıyor. Kendisi bir ziraat mühendisi aslında. Kendi yeteneğini de projeye katıyor, en düşük maliyetlerle ilçesinde harikalar yaratmaya devam ediyor.

Bir sanayi şehri haline gelen ilçesinde, yatırımcılara kucak ve önlerini açıyor, onlara kolaylıklar sağlıyor, bu bakımdan ilçede işsizlik neredeyse sıfır düzeyinde, nüfusu her geçen gün inanılmaz şekilde artıyor, haliyle Başkan Okumuş’un da reytingi yükseliyor.

*

Ve gülümsemeyi biliyor ki, gülümsemek, gülmek de ona yakışıyor en çok.

İster alınanlar çıksın, ister gücenenler, çok da umurumda değil, belediyeciliğin gerçek anlamda kitabını yazan adam Okumuş!

Bir kere, ki en önemlisi, insana dokunuyor, büyük demiyor, küçük demiyor, seviyor insanları.

Gönüllere giriyor, gönüller inşa ediyor.

Aslında bu yazıyı yazmaktan ziyade, kendisi için yazdığım eski yazılardan birini çıkarıp yayınlasaydım, kimse farkına bile varmayacaktı.

Ancak sayın Okumuş ilçesini, kendini yenileyen bir yerel yönetici, başarılı bir belediye başkanı olunca, eh yazıları da yenilemek şart oldu diye düşündüm.

*

Başkan Osman Okumuş, bir proje adamı. Dedim diye şimdi kalkıp hangi birini yazayım buraya. İnsan saymaktan, yazmaktan yorulur inanın. Yaptıklarının eşi benzeri yok, büyükler dahil ne şehirlerde, ne de ilçelerde.

Herkes ona gıpta ediyor. Herkesin ondan öğreneceği bir şeyler oluyor.

Herkes onu bir adım geriden takip ediyor.

Herkes ondan bilgi, tecrübe ediniyor ve destek istiyor.

Ve herkes de ona hayran!

*

İlçesine yapacağı hizmetleri öncelik sırasına koyuyor, yapmayacağı şeyleri söylemiyor. Yapıyor, bitiriyor, sonra insanları gezdirip kendisine bir kere daha hayran bırakmak da hoşuna gidiyor.

Kimin gitmez!

İz ve eser bırakacaksınız, tabi ki gurur duyacak, mutlu olacaksınız. İnsanların mutluluğu, yaşam kalitesinin artması, insanların yaşamlarının kolaylaştırılması, her başkanı olduğu gibi, sevgili Okumuş başkanı da mutlu etmiştir, edecektir.

Teknik belediyecilik yanında, sosyal belediyeciliğin de öncüsü olmuştur her zaman.

Basın personeli dâhil, tüm ekipmanı ile ilçeyi abad ediyor, gelenlerin övgülerine mazhar oluyorsa, boşuna değil.

Ne de olsa, Okumuş adamın hali başka!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol