Kaç kez yazdım, kaç kez söyledim; 14 mayıs genel seçimlerinin çıkış yakalayan, sürpriz yapan partisinin Yeniden Refah Partisi olduğunu…

Düşünün, partinin il başkanı yok, teşkilatların hiç biri yok, lakin bir delikanlı, bir cesur yürek çıkıyor, ki onun da Muhammed Aydoğar olduğunu biliyorsunuz, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı oluyor, 35 bin üzerinde oy alıyor.

Tüm yokluklara rağmen. Teşkilatsızlığa rağmen...

Partinin yeri yurdu yokken, teşkilatları kurulmamışken, ekip ruhu yokken elde edilen bu başarı, bu şehirde yaşayan insanları, nereye oy vereceklerini bilemeyen kararsız insanları düşündürüyor.

Bir kesim, Yeniden Refah’ın gümbür gümbür geldiğini görüyor, fark ediyor.

Bu farkı da Muhammed Aydoğar yaratıyor.

*

Şimdi gelelim meseleye…

Partide ciddi bir görevi olan Aydoğar, genel başkanı Fatih Erbakan’ın da onayını, icazetini alarak il başkanı oluyor. İşte asıl süreç, işte asıl çıkış noktası burası.

Aydoğıar işe hızlı başlıyor. Gönüllere dokunmakla başlıyor işe. Ki bunun önemli olduğunu söylüyor her fırsatta. Kendisini, partisini, misyonunu, hedefini anlatırken samimiyeti gözlerinden okunuyor.

Kararsız kesim O’na inanıyor.

Önce yok denilen ilçe teşkilatlarını kuruyor, parti içindeki yapılaşmayı sağlıyor, insanları davet edip, partideki çıtayı ve oy oranını artırıyor, sürpriz şekilde seçici davranıp, teşkilatı güçlü, siyaseten lekesiz, tek amacı partiye ve şehre hizmet etmek olan arkadaşlarını alıyor yönetime.

Kadro şişirmek gibi bir niyeti yok. Ehliyete, liyakata, sadakate ve dürüstlüğe önem veriyor.

*

Çok uzak değil, yakın tarihte, ki on gün oldu olmadı, genel başkan yardımcıları Nurettin Gül geldi şehre. Müthiş bir kalabalık var salonda. Parti anlayışında rant belediyeciliğinin olmadığına vurgu yapmış, Mart 2024 seçimlerinde sandıktan galip çıkacaklarını söylemişti.

Ve Türkoğlu yöresinin tanınmış ismi, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca’nın ismini açıkladı. Mehmet Karaca yöre için, bölge için önemli bir isim. Ne siyasi, ne mesleki sabıkası var. Şaibesiz isim. Milli görüş bayrağını Türkoğılu’na dikeceklerini iddia ederken, bölgenin tüm muhtarlarının da arkasında olduğuna vurgu yapmayı ihmal etmedi, kendisine gösterilen tercih ve teveccühe layık olacağının da altını çizmişti.

*

Gittikçe büyüyor parti. İçeride ve ilçelerde de…

Son transferleri, kadroya kattıkları bir diğer güçlü isim ise, TÜMKİAD eski başkanı, genç yetenek, başkanı olduğu derneği 3 yıl içinde zirveye taşıyan, şehri ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda tanıtan, dışarıya taşıyan, fuarlarla depremzede esnafının umudu olan Muhammet Eliaçık da artık Yeniden Refah Partisinde.

Ankara’da, liderleri Fatih Erbakan rozetini takarken, gözlerinde umut, ışık vardı.

Sevgili Muhammet Eliaçık’ı kutluyoruz, doğru yerde, doğru zamanda ve doğru zihniyette.

*

Adaşım, ilk kez aday adaylığını açıklayan yazar dostum Mehmet Akpınar, Dulkadiroğlu için çok iddialı. O’nun cesaretine, ferasetine güveniyorum.

Siz Yeniden Refah’ı izlemeye devam edin! Daha partiye ne Muhammed’ler katılacak, göreceksiniz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol