Ulusal televizyon kanallarını takip ediyor ve büyük renkli gazetelerini okuyorum, yorumları dinliyorum tartışma programlarında, dikkat ediyorum herkes Yeniden Refah Partisinin Mart 2024’deki mahalli seçimlerinde sürpriz bir çıkış yapabileceğini, ivme kazandıklarını konuşuyorlar.

Bunu yerelde, şahsım şehrinde de gördük, yaşadık, yazdık ve konuştuk. Bu seçimin kaderini Yeniden Refah Partisi belirleyecek. İktidara tam anlamıyla karşı mı, yoksa yanında mı, beklentilerine, açıklamalarına bakıyorum, ne yanında, ne karşısında gibi dururken, talepleri de yenilir yutulur gibi değil.

Partinin lideri Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir duruşu var, sevgili, saygılı. Lakin, ‘Madem ittifak istiyor, bekliyorsunuz, o halde bizlerin de sizlerden talebi olacak!’ kıvamında-tadında görüşmeleri olunca, anlaşılıyor ki kolay yutulur lokma değil ve kolay pes edecek halleri görünmüyor.

Büyük oynuyorlar Türkçesi ve açıkçası.

*

Eh, onlar konuşur da bizim kafamız kel mi, bizim de bu meselede yazacak iki kelime, konuşacak birkaç cümlemiz olacak elbet!

Kaç gündür bekledim.

Artık yazmanın zamanı. Belki de geçiyor.

Muhammed Aydoğar İl Başkanı olduğu günden bu yana, hummalı çalışmalarını sürdürdü, sürdürüyor. Kısa sürede teşkilatlanmayı neredeyse bitirdi, ilçe başkanlarını belirleme noktasında biraz da ince eleyip sık dokuyor. Aslına bakılırsa çok da acele etmek istemiyor. Sonuç alabilecek, kazanabilecek adaylarla sahaya çıkmak istemesi en doğal hakkı.

Türkoğlu’nda kazanma şansı yüksek olan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca, biraz diksiyon dersi alsa iyi olacak! Heyecanını yenmeli, iki kelimeyi konuşunca üçüncüyü komşudan, yanındakilerden beklememeli…

Çok çalışmalı çooookkk. Oturduğun yerde seçim kazanılmıyor, ki çantada keklik de değil.

Bir gerçek var ki, o da şu, partiye yeni katılan, Dulkadiroğlu yöresinin, Bertiz’in tanınmış ismi, bölgenin hafızası, işadamı Latif Öztürk, partiye büyük katkı sağladı. Çevresi olan, hatırnaz, partinin bölgede güçlenmesi adına doğru zamanda doğru yerde olması kayda değer geçişti.  

*

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı kıymetli dostum Mehmet Akpınar maşallah dur durak tanımıyor. Kırsal demiyor, merkez demiyor, yağmur-çamur demiyor, insanlara dokunuyor, milli görüş belediyeciliğini anlatıyor.

Performansı iyi. El sıkıyor, yüreklere dokunuyor, yapacaklarını anlatıyor, ikna yeteneği ile güven veriyor.

*

Gelelim bazı ilçelere… Dedim ya, sevgili Aydoğar seçici davranıyor, kazanacak adaylarla yola çıkmak istiyor. Amenna!

Göksün’de herkesin ‘Kuyumcu Selim’ olarak tanıdığı düzgün insan, beyefendi kişilik, gönüllere dokunma meselesinde üzerine adam tanımadığım sevgili Selim Cüce, Yeniden Refah Partisinin Göksun belediye Başkan adayı.

Yaklaşık 35 senedir tanıdığım güzel insan, gönül adamı Selim Cüce Göksun için iyi bir kumaş, yerinde ve isabetli bir seçim.

Afşin denildiğinde akla ilk gelen isimdir ‘Kuzeyin Oğlu’ sevgili Adem Yıldız. Daha önce kendisi adına yazdığım köşe yazıma on kere daha ilave yapabilirim. Zira bölgenin hafızasıdır Adem Yıldız. Kuzeyin yıldızı o. Sözü dinlenir, hatırı sayılır, hitabeti, diksiyonu, kendisini ve davasını anlatma noktasındaki yeteneği kadar karakteri ile de düzgün bir tercih, doğru bir adres.

Hayırlı olsun!

Sıra Elbistan’da…

*

Gelelim zurnanın zırt dediği yere… İlçeler nasıl olsa birkaç gün içinde tamamlanır, isimler belirlenir. Dedim ya Başkan Aydoğar seçici davranıyor, kazanacak isimlerle yola çıkmak istiyor.

Peki, soruyorum! Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?

Çok iddialı, kesin olmasa da cevap veriyorum; Muhammed Aydoğar…

Görüşürüz! 

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol