Bilenler bilir, sık olmasa da yazılarımda siyasete pek girmem. Ancak babam yılbaşı sayısı için ısrar edince, hem 2016’dan beklentilerimden birkaç örnek vermek, hem de AK Parti siyasetinde yeni dönemde damgasını vuracak iki güzide insandan, AK Parti il başkanlığı için herkesin beklediği isim Av. Ahmet Özdemir ile mahallem olan Onikişubat ilçe başkanlığına atanan Av. Fırat Görgel için kişisel düşüncelerimi yazmak mecburiyetinde olduğumu hissettim.

Ocak ayına girdik, yeni yıldayız. Şu havalara bakın. Sanki bahardan kalma, pastırma yazı sürerken, benim gibi KASKİ’de çalışan bir taşeron işçisi ne bekler?

Tabi ki hükümetimizin müjdesini, taşeron işçilere kadroyu beklerim. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatih Erkoç ile KASKİ Genel Müdürümüz sayın Mustafa Altınok’un takdirleri ne olursa olsun, saygı duyarım da, taşeron işçilere kadro verilecek olması dahi bizleri heyecanlandırmaya kafi geldi.

Hayırlısı olsun!

 

KIBRIS’TAKİ MARAŞ’I BİLENLERİNİZ VAR MI?

 

Biliyorsunuz, Akdeniz’in incisi Kıbrıs’taki Maraş kenti, bugün itibariyle hayalet şehir konumunda. Gazetelere baktım, bu hayalete şehir yeniden inşa edilecekmiş. Bu yönde bir hazırlıklar var. Bu hareket, Kıbrıs sorununun çözümü için bir adım olabilir. 1974 Barış Harekâtından bu yana kapalı olan Maraş’ın yeniden inşaası için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde işbirliği anlaşmasının imzalanması, önemli bir adımdı.

Yıldızların tatil kenti olan ve Birleşmiş Milletler kararıyla yerleşime kapalı olan Maraş, çok lüks oteller ve eğlence merkezi olarak biliniyordu.

Yine hatırlayanınız çıkar mı bilemem, Maraş Beylerbeyi Kara Mustafa Paşa tarafından fethedilen Kıbrıs’ta, askerin ilk konuşlandığı yere Maraş adının verilmesi de, bizim için ayrı bir gurur vesilesi.

 

2016 NE GETİRSİN?

 

Klasik ifade olacak belki ama huzur ve mutluluk getirsin önce. Size huzurunuz yoksa, sağlığınız el vermiyorsa yaşam için, paranın, koltukların, makamların, ünvanların hiçbir önemi yok.

Ülkemizin özellikle Doğu ve Güneydoğusu yanında, çevremiz ateş çemberi altında. Emniyet mensuplarımızın, askerlerimizin bu bölgeyi PKK teröründen temizleyeceğine inanıyorum. Huzur…  İstediğimiz yegâne gerçek bu. Huzurunuz yoksa, yediğinizin, içtiğinizin ne kıymeti var?

Ailede, çevrenizde, işyerinizde barış, huzur yoksa, oturduğunuz koltuğun ceylana derisinden olmasının da bir anlamı yok.

Allah ülkemize huzur ve barışı ihsan eylesin!

Son olarak, hastalara şifa, borçlulara borçlarını eda, mahkûmlara af istiyorum yeni yılda.

Cümlenizin yeni yılı kutlu olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol