banner1486

Aşağıda okuyacağınız yazıyı, Gaziantep medyasının ve toplumsal yaşamın önemli ismi Erol Maraş ağabeyimizin sayfasından aldım.

Eh, biz de 40’ları devirdik. Acısıyla tatlısıyla hayat devam ederken, insan neler görüyor, neler duyuyor, neler okuyor. Ve her geçen gün, bizi biraz daha ileri bir yaşa doğru sürüklüyor.

Yaşıyor muyuz, sürünüyor muyuz, bilemiyorsun yaşam hengamesi içinde.

Siz en iyisi, aynı zamanda da mükemmel bir gurme olan, hayatı dolu dolu yaşamayı tavsiye eden, dünyaya metelik vermeyen sayın Erol Maraş’ın aşağıdaki yazısına bir göz atın derim!

*

60 yaşında, iş yerin seni eler. Kariyeriniz boyunca ne kadar başarılı veya güçlü olursanız olun, sıradan bir insan olmaya geri döneceksiniz. Öyleyse, önceki işinizden gelen zihniyete ve üstünlük duygusuna tutunmayın, egonuzu bırakın, yoksa rahatlık duygunuzu kaybedebilirsiniz!

70 yaşında, toplum seni yavaş yavaş ortadan kaldırır. Eskiden tanışıp sosyalleştiğiniz arkadaşlarınız ve meslektaşlarınız azalır ve eski iş yerinizde sizi neredeyse kimse tanımaz. ‘Eskiden öyleydim...’ ya da ‘Bir zamanlar...’ demeyin, çünkü genç nesil seni tanımayacak ve bundan asla rahatsız olmamalısın!

80 yaşında, aile seni yavaş yavaş ortadan kaldırır. Çok sayıda çocuğunuz ve torununuz olsa bile, çoğu zaman eşinizle veya tek başınıza yaşayacaksınız. Çocuklarınız ara sıra ziyaret ettiğinde, bu bir sevgi ifadesidir, bu yüzden daha az geldikleri için onları suçlamayın, çünkü onlar kendi hayatlarıyla meşguller!

90 yaşında, daha 20 yılınız var, Dünya sizi ortadan kaldırmak istiyor. Tanıdığınız insanlardan bazıları çoktan sonsuza dek aranızdan ayrıldı. Bu noktada üzülmeyin ya da üzülmeyin, çünkü bu yaşam tarzıdır ve sonunda herkes bu yolu izleyecektir!

*

Bu nedenle, vücudumuz hala yetenekli iken, hayatı dolu dolu yaşayalım.

Ne istersen ye, ne istersen iç, oyna ama hep sevdiğin şeyleri yap ve yaşa!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol