Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

YAVŞAN YAYLASINDA HUZUR BULMAK!

Yeşilin her tonunun görülebildiği Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunmaya devam ettiğini ifade eden Milletvekili Kılıç, Yavşan Yaylasına yatırımlar devam ediyor. Bu yatırımlar, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelecek ziyaretçi potansiyelini artıracağını söyledi.

YAVŞAN YAYLASI’NA BUNGALOV  EVLERİ YAPILACAK

Yavşan Yaylası Tabiat Parkı işletmeciliğini Ahmet Kılçık'ın yaptığı ve her geçen gün artan ziyaretçi sayısı ile dikkatleri çeken Yavşan Yaylası Tabiat Parkı’na  bungalov  evleri yapılacak.

Bungalov  evlerinin temel atma törenine katılan Ak Parti Milletvekili İmran Kılıç, Yavşan Yaylası Tabiat Parkının Türkiye’nin belli yerlerinde bulunan ve Kapıçam’dan sonra Kahramanmaraş’ta da 2. cisi olan Yavşan Yaylası Tabiat Parkı güzide alanlarımızdan bir tanesi olduğunu söyledi.

DEVLETİMİZİN İLGİSİNİ ÇEKTİ VE BURAYI TABİAT PARKI İLAN ETTİ

“Yavşan Yaylası  Tabiat Parkı’nda güzel manzaralar var, güzel bir havası var ve güzel de bir suyu var.” diyen  Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç,  burada endemik bitkiler dediğimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir kaçta endemik bitkilerin olduğunu söyledi.

Milletvekili Kılıç, “Yavşan Yaylası geçmişten bu yana insanımızın ilgisini çekmiştir. İnsanımız o zamanın imkanları ile gelip giderdi, daha sonra da devletimizin ilgisini çekti ve  burayı tabiat parkı ilan etti.  Burada yapılan tesisler var, yapılacak olan tesisler var, yapılan tesisler nelerdir, önce yolumuz yapıldı, Fatmalı üzerinden de bir yol çalışması var ve bu yolda da çalışmalar devam ediyor. Daha  sonra alanlarımız tanzim edildi, çardaklarımız yapıldı, bayanlar ve erkekler için mescidimiz yapıldı, tuvaletlerimiz yapıldı, lavabolarımız yapıldı, su depolarımız yapıldı.

Şu anda da Bungalov evler dediğimiz yayla evleri dediğimiz 25 evimizin temeli atıldı”  ifadesini kullandı.

İNSANLARIMIZ  DÜĞÜNLERİNİ TOPLANTILARINI BÖYLE GÜZEL BİR ORTAMDA YAPACAKLAR

“Başlamak bitirmenin yarısı, başladı devam ediyor.” Diyen Milletvekili Kılıç, Yavşan Yaylası Tabiat Parkı’nın Yöresel ürünler pazarı yapılacak, araçlar için otopark yapılacak, kültür merkezi yapılacak, yani insanlarımız burada düğünlerini toplantılarını böyle güzel bir ortamda yapacaklar, Başlamak bitirmenin yarısı, başladı devam ediyor. İnşallah da tamamına erer, bizde buranın her bir şeyini adım adım takip ediyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletin ve milletin başlanıp da yarım kalmış bitmeyen bir işi yoktur. Buranın  tamamı bitirilecek ve insanlarımız sadece bu bölgenin insanı değil, Türkiye’nin ve hatta buranın metini duyacak Yurt dışından da insanlarımız buraya gelecek”  dedi. 

Yavşan yaylası Tabiat Parkı’nda yapımı planlanan ve kurbanlar kesilerek ve dualar edilerek temeli atılan  Bungalov evleri temel atma törenine Milletvekili İmran Kılıç’ın yanı sıra Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kılçık  ve çevre mahallenin muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

YAVŞAN YAYLASI  TABİAT PARKI

Yavşan Yaylası'nda dünyada yayılış alanı daralan ağaç türleri  bulunuyor.

Doğal güzelliğiyle Karadeniz yaylalarını aratmayan Yavşan, kente yakınlığıyla doğa tutkunlarının tercihi oluyor. Özellikle hafta sonları doğa turlarının uğrak mekanı olan yaylaya gelenler, soğuk suyu, serin havası ve kuş sesleriyle buranın güzelliklerini doyasıya yaşıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kahramanmaraş Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda yaklaşık 3 ay boyunca misafirlerini ağırlayamayan yayla, yeniden eski günlerine dönmeye başladı. Yaylada kamp alanlarında hem çadır kurup konaklayabilme hem de piknik yapabilme imkanı bulan ziyaretçiler, sıcak havalarda, özellikle hafta sonları buranın yolunu tutuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol