banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT İLÇESİNE 2 KATLI VİLLALAR YAPILACAK

Onikişubat  Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında kentte sosyal ve kültürel anlamda değer katacak olan Expo Açılış için gün sayarken bölgeye yapılacak olan iki katlı villa şeklindeki konutlar içinde imar çalışmalarında sona gelindi.

Onikişubat  ilçesinde bulunan Kavlaklı,  Avşar, Önsen ve Hasancıklı mahallelerini kapsayan proje ile alakalı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, her fırsatta bölgeye 150 bin nüfuslu yeni bir şehir kuracaklarını bunun hazırlıklarının da tamamlanmak üzere olduğu müjdesini vermişti.

Bunun üzerine Nisan ayında Hasancıklı Mahallesi'nin 1/ 5.000'lik imar planlamaları araya deprem girmesine rağmen hazırlanıp onaylanmasının ardından bölgede 1/ binlik imar çalışmaları hız kazandı Toplam 430 dekarlık alanı kapsayan projeye kapsamında Hasancıklı Mahallesi'ne iki kattan oluşan villa şeklinde tarım alanlı siteler yapılacak konutların yanı sıra bölgeye yeşil alan, eğitim, ticaret sosyal tesis ve spor aralarında inşa edilecek.

 Başkan Hanefi Mahçiçek, bölgeye iki katlı villa şeklinde konutlar yapacaklarını belirterek,  “Kahramanmaraş güzel bir memleket, kökü de güzel elhamdülillah. Ciddi bir ekonomisi var Kahramanmaraş’ın, Türkiye’deki iplik üretiminin 3’te 1’ini, çelik eşyanın yüzde 60’ını, dokumanın yüzde 17’sini, enerjinin ve çimentonun da yüzde 12’sini üretiyoruz. Ama eksik olan noktamız ise Kahramanmaraş’ın tanıtımı. Kimse Kahramanmaraş’ı bilmez, hatta Akdeniz Bölgesi’nde olduğunu bile Türkiye’nin yüzde 90’u bilmez. Kahramanmaraş’ı tanıtmak için uluslararası bir proje yapmamız lazımdı. Hem yurt dışından hem de yurt içinden şehrimize ziyaretçi çekmeliydik. İşte bu sorunu çözelim diye EXPO’ya başvurduk ve 2023 yılı için şehrimize kazandırdık. 35 ülkenin katılımıyla Nisan’da açılışını gerçekleştirecektik ama nasip olmadı. Açılışı seneye bırakmayalım, bu zorlu süreçte insanlarımızın rehabilite olmasını sağlayacak alanların sayısını artırmamız gerekir diye düşündük. İnşallah 12 Ağustos’ta açılışını gerçekleştireceğiz. Gerçekten çok kıymetli bir proje, Kahramanmaraş’a her alanda büyük katkı sağlayacağına ve ayağa kalkma sürecimizi hızlandıracağına inanıyorum. EXPO 2023 alanımızdaki projelerimizin en büyük özelliği sürekliliğinin olması ve uzun yıllar hem Kahramanmaraş’ımıza hem de yerli ve yabancı insanlarımıza hizmet edecek olması. Ayrıca buraya 150 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir şehir inşa edeceğiz. ” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol