Öne Çıkanlar BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI UNUTMA SEN YOKSAN İLÇE BELEDİYELERİ İSKEP KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ İSPANYOLCA DİL EĞİTİMİ VERECEĞİZ MHP

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ’IN MÜNBİT TOPRAKLAR SU İLE BULUŞUYOR
 ‘’10 ADET SULAMA TESİSİ TAMAMLANDI’’

 ‘’Kahramanmaraş ilimizde 2003 yılından bugüne  kadar 10 adet Sulama tesisinin tamamlandığını tamamlanan tesisler ile toplamda 128.590 dekar alan sulamaya açılarak çiftçilere yılda 56,1 milyon TL zirai gelir artışı sağlandığını, 2019 yılı sonuna kadar 32 adet Sulama tesisi tamamlanacak ve toplamda 583.371 dekar zirai alan sulamaya açılacağını ve Sulamaya açılacak bu alanlardan yılda 296 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacağını belirtti.

 ‘26 adet Sulama Tesisi inşaatında çalışmalar devam etmektedir’’

GENEL MÜDÜR ACU;

‘’Bu kapsamda Kahramanmaraş ilinde 26 adet Sulama Tesisi inşaatında çalışmalar devam etmektedir. Devam eden 26 adet sulama tesisinin tamamlanması ile birlikte Kahramanmaraş ilimizde 1 milyon 568 bin 441 dekar zirai alan sulanacak olup, Sulu tarım ile birlikte ürün çeşit ve kalitesinde artış meydana gelecektir.  Bölgede sulu tarıma geçilmesi ile birlikte ülke ekonomisine yıllık 306 256 000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir”.Dedi.

 ‘’32 Adet İşin Planlama ve Proje Çalışması Devam Etmektedir’’

‘Kahramanmaraş ilinde 32 adet Sulama Projesinin planlama ve proje çalışmaları devam ettiğini, Planlama ve proje çalışmaları tamamlandığında tesis edilecek su yapıları ile Kahramanmaraş ilimizde 890 bin dekar münbit zirai alan suya kavuşacaktır. ’dedi.

‘’Bu Tesislerin yapımında bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. “dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol