banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

HARCANAN MİLYONLAR ÇÖPE GİTTİ!

Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 2011 yılında Eğitime Fiziksel Katkı Projesi kapsamında Ağcalı Mahallesi sınırlarına İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandırılmıştı. 4 kat 20 derslikten oluşan ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi, İklimlendirme, Metal Teknolojisi gibi bölümlerin yer aldığı okulda, henüz birkaç yıl geçmeden binanın büyük bölümlerinde yer yer çatlaklar oluştu. Oluşan çatlaklar nedeniyle okulda güçlendirme projesine gidildi. Gerekli güçlendirme çalışması yapılan okulda, yeniden çatlamalar bir kez daha gün yüzüne çıktı.

SON GÜÇLENDİRMEDE 643 BİN 121 TL HARCANDI AMA 1 YIL GEÇMEDEN YIKIM KARARI ALINDI Eğitime elverişsiz ve riskli olmasıyla birlikte tadilatlarıyla gündemden bir türlü düşmeyen okul binasında ikinci güçlendirme çalışması ise 2018 yılında yapıldı. O dönemde yayımlanan ihale ilanına göre, planlanan tadilat işlemi bedelinin 643 bin 121 TL olduğu görülmüştü. Okulda ikinci güçlendirme 643 bin 121 TL harcanarak tamamlanırken, yine bu tadilat bitiminin hemen akabinde ise binanın elverişsiz ve toprak kayması nedeniyle yıkım kararı alındı. Alınan karar sonrası geçtiğimiz aylarda binanın yıkım işlemi gerçekleşti. Gerek inşaatına gerekse de tadilatına harcanan milyonların çöpe gitmesi tepkilerin de odak noktası oldu. Bizde görevimiz gereği daha önce bu okul binasının eğitime elverişsiz olduğunu defalarca gündeme getirmiş ve sayfa sütunlarımıza taşımıştık.

HESABINI KİM VERECEK? ŞİMDİ KAMUOYU ADINA SORUYORUZ!

Bina 5 metrelik dolgu toprağın üzerine mi inşa edildi? Okul binası yapılmadan buranın zemin ve etüt çalışması yapılmadı mı? Binayı hangi müteahhit yaptı? Dolgu zeminin binayı taşıması için gerekli plaka yükleme testi yapıldı mı? Okul binasını yıkacaktınız neden 643 bin 121 TL verip ikinci kez güçlendirme çalışması yaptınız? Çevre Şehircilik ve Belediye görevlileri denetleme yapmadı mı?

Kaynak; Manşet Gazetesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol