Öne Çıkanlar HAYAL KAHVESİ İSMİ BİR KLASİK KONRTROLSÜZ ANIZ YANGINLARI TEHDİT OLUŞTURUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ PİAZZA CLUB ÇOCUKLARINI EYLÜL AYINDA DOPDOLU BİR PROGRAM BEKLİYOR DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI 60. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 16.09.2014 Kahramanmaraş

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRDİ
İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu gereğince belediye personelleri uzmanlar tarafından çeşitli tetkiklere tabi tutularak sağlık taramasından geçirildi. Belediye doktorları tarafından gerçekleştirilen test uygulamaları ile çalışanların sağlık durumu incelendi. Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada; Uzmanlar tarafından sağlık taramasından geçirilen işçilerin Hemogram (tam kan sayımı), SFT (Solunum Fonksiyon Testi), Odiometri (İşitme Testi) ve PA (Akciğer Grafisi) testlerine tabi tutuldukları bilgisine yer verildi.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu gereğince Belediye personellerinin uzmanlar tarafından çeşitli tetkiklere tabi tutulduğunu belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; çalışanların işyeri ortamının olumsuz etkilerinden kaynaklı oluşabilecek olası sağlık sorunlarının erken tanılanması ve müdahale edilmesi amacıyla yapılan işlere göre belirlenen periyotlarda işçilerin periyodik muayenelerinin yapılmasının esas olduğuna değindi.

 

'Çalışanların olası meslek hastalıklarını erken tespit edebilme kolaylığı sağlayarak çalışan sağlığı ve iş kayıplarını en aza indirmek periyodik sağlık taramasıyla mümkündür' açıklamasına yer veren Başkan Tollu, "bu amaçla çok tehlikeli, tehlikeli, az tehlikeli işlerde personelin sırayla 1, 3 ve 5 yıllık periyotlarla olmak üzere Akciğer filmi, Hemogram, Solunum fonksiyonları, İşitme testi, şoför ve operatörler için göz testi ve kontrol muayenesi olmak üzere sağlık tetkikleri yapılmaktadır. Muayene form ve raporları netlik kazandıktan sonra çalışanların özlük dosyalarında saklanılmasının yanında dijital ortamda da saklanarak kayıt altına alınmaktadır" diye konuştu.

 

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre;

Çalışanların sağlık kontrollerinin 3 gün sürdüğü bildirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol