banner1483

Bir insan dik olmalı, menfaatçi olmamalı, konuyu komşuyu akrabayı gözetmeli; ona ayrı buna ayrı davranmamalı

Böyle adamları çok gördüm şu sosyal medyada, sadece medya görsün beni tanısın bilsin zenginleri yazayım onlardan nemalanayım yeter diyor. Sorsan hepsi yarış atı yanına varınca çoğu sütçü beygiri…

Zengin birinin belli bir adamın cenazesi olsa onun hakkında destanlar yazıp cenazenin en önünde yer alırken. Kendi öz dayısı amcası halası hakkında tek kelime bile yazmazlar hatta cenazeye gitmezler.

Bir ihtiyaçları olduğunda ise en yakınları onların yanında olur fakat o insanları işleri düştükten sonra bir köşeye atarlar.

Bu tip insanlara “Maraş tabiriyle, ikircikli insanlara” çok dikkat etmek gerekiyor.

Daha yazacak çok şey varda bu insanlar için üçüncü satırı bile yazmaya değmez, kendilerini kâle alırlar sonra…

*

Ömrüm boyunca haksızlığın önünde eğilmedim, bükülmedim. Eğilip büküldüğümüzü görmek isteyen varsa buyursun camiye gelsin bizim sadece eğilip büküldüğümüz secdeye giderken görürler.

Haksız babamın oğlu da olsa yüzüne söylerim; arkasından konuşmam. Şu da var ki bir insanın haksızlığını yüzüne söylersen karşındaki sana düşman kesiliyor. Arkasından konuşanlar karşılıklı oturup kahve içse de. Mesele yok.

Çünkü bu memleket harbi insanları sevmez sevemez. Burada yazdıklarımı üzerine alınan varsa, onlarda aksine yorum yazsın bir destan da onlara yazayım herkes neyin ne olduğunu görsün bilsin zarara girmesin.

Şunu ifade edeyim sosyal medyada öyle kelli felli adamları adam sanıp da; adam yerine koymayın.

Onların menfaatleri bittiğinde dostlukları da biter.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol