banner1483

Diyeceğinizden, laf sokuşturacağınızdan emin olduğum için yazma gereği duydum, “Yahu bize ne SANKO’dan, bize de 28 yıl önce hayatını kaybeden kurucusu Sani Konukoğlu’ndan. Sen bize bizi yaz, bizde de hatırı sayılır işadamlarımız var, onlardan söz et!”

Peki, edeyim! Ama önce, Gaziantep, önce SANKO, önce Konukoğlu ailesi…

*

SANKO Holding’in kurucusu ve Anadolu’da sanayileşmenin öncülerinden olan Sani Konukoğlu, 28 yıl önce ebediyete intikal etmesine rağmen, öğretileri ile günümüzde de SANKO’nun, ailesinin ve sevenlerinin yolunu aydınlatıyor.

Geçtiğimiz aylarda, vefatı sebebiyle bir anma programı gerçekleşti. Gerçi her yıl düzenleniyor ya, neyse…

SANKO Onursal Başkanları Abdulkadir ve Zeki, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani, Başkan Vekili Fatih ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu’nun babası olan merhum Sani Konukoğlu, çalışma azmine isabetli öngörülerini katarak öncü yatırımlarla Gaziantep’in ve Anadolu’nun sanayileşme sürecine derin izler bıraktı.

Bu aileden sadece sayın Abdulkadir Konukoğlu ve kardeşi sayın Adil Sani Konukoğlu’nu tanıyorum. Oturduk, yemek yedik, sohbet ettik, yolculuk yaptık.

Basın danışmanları, değerli meslektaşım, medyanın onur abidesi sevgili Cengiz Halil Çiçek biliyor bunları.

Yatırımdaki çeşitlilikle bölgeye, Türkiye’ye, dünyaya örnek oldular.  

En önemlisi kasıntısız, kuruntusuz yaşamları, mütevazılıkları her açıdan örnek alınacak türden.

Büyüdükçe küçülmesini bilen aile.

O bakımdan takdire, övgüye layıklar. Ürettiklerini, yarattıkları istihdamı, insan odaklı sosyal sorumluluklarını, insan biriktirme anlamındaki topluma, Allah’ın yarattıklarına verdikleri önemi uzun uzun anlatacak değilim.

*

Kaç kere yazdım gerçi.

Kardeşlerin tutkunlukları, Gaziantep için ortaya koyduklarını bu ülke topraklarında değil sadece, tüm dünyada bilmeyen, duymayan kalmadı.

Allah işlerini rast getirsin.

Babaları, ‘işin hilesi dürüstlüktür’ diyen, bunu da vitrini ve vizyonu olan aile efradına slogan olarak armağan eden, miras bırakan rahmetli Sani Konukoğlu’na bir kere daha rahmet diliyorum.

Böyle hayırlı evlatları iş dünyasına ve topluma kazandırdığı için.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol