Bir-iki gün önce, ‘Size müjde(ler) verebilir miyim?’ başlıklı bu soruya cevap aramak yerine akıbetleri hakkındaki eleştirilerimi sıralamış, gelinen noktada bize müjdeler vaad eden Tarım ve Orman eski Bakanı sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye kişisel yorumlarımı iletmiştim. Ancak yeni bulgulara, bilgilere eriştim.

Bu, o yazının devamı. 

*

Şu hastane meselesine bir kere daha dokunalım. Bırakın şehirde 250 yataklı hastaneyi, bırakın kentin batısında yer alacak olan Hasancıklı mevkiine de 850 yataklı tam teşekküllü hastaneyi inşa edecekleri sözü verildi.

Gelinen noktada ne Hasancıklı’ya, Gazi Kışlası kuzeyinde yer alan yaklaşık 39 bin metrekarelik alana 250 yataklı modern hastaneden ses seda çıkmadı.

Dedim ama… AK Partinin en güçlü, en etkin insanı, İl Başkanı sayın Fırat Görgel de olmasa ne siyasetin tadı olacak, nu tuzu. Çalışan, çırpınan düzgün siyasetçi.

O bol keseden vaadlerde bulunmuyor, yapılanları duyuruyor, bu bakımdan daha tutarlı bir siyaset güderek insanların yüreğine su serpiyor. Taleplere, ihtiyaçlara ve kamuoyunu rahatlatacak vaadlere daha tehennili yaklaşıyor. Güven veriyor insanlara.

Öğrencilerin yurt sorunu bu şehirde hep mesele idi. Oysa şimdi huzurlu ve güven içerisinde barınmalarını sağlamak için yapılan yatırımlar kapsamında, Avşar kampüsünde sosyal faaliyet alanlarını da içeren 1.000 kişilik öğrenci yurdu inşaatının hızla yükselmiş olması kuşkusuz sevindirdi bizleri ve ciddi bir eksikliğin önüne geçildi.

Bu işlerin takipçisi olan İl Başkanı sevgili Fırat Görgel’e teşekkür ediyoruz.

Haftalar, aylar ve senelerdir sağlıklı ve sorunsuz uçuşlar için gerekli olduğuna ortak kundaktaki bebelerin bile inandığı ILS cihazı bugün için dahi sorun olmaya devam ediyor.

Köşe yazılarımızda ısrarla ‘Takın artık şunu, uzatmayın!’ dedik.

Sizler, bu şehirden sorumlu olduğunu ileri sürenler, canlı yayında ‘Aha bugün takılacak, aha yarın takılacak, falan feşmekân ile görüştük, takıldı takılacak, bir ay gibi…’ dediniz ama hepsi havada kaldı.

Ara notu; Valimiz sayın Mükerrem Ünlüer vatsap’tan yazdı, önce yeni yılımızı kutladı sonra da o meşhur ILS cihazı için, “ILS cihazı kurulca onaylandı, şu an 10 günlük itiraz süresi işliyor. Eğer ihaleye itiraz olmaz ise, ihale kesinleşecek!” bilgisini verdi. Teşekkürler sayın Valim!

Devam edelim; canlı yayınlarımıza çıkanlar da sürekli farklı takvimler verdiler. Bazıları bir ay derken, bazıları da bir ayı bile fazla gördü, bir hafta içinde takıldı-takılacak ifadesini kullandı.

Mesele uzayınca, havayolunu kullanan bazı işadamları, ‘Gerekirse biz kendi havayolumuzu kurarız, bu meselede sorumluluğu üzerimize alıyoruz!’ diye hava attılar, milletin gazını almak bir tarafa, hem siyasileri, hem bürokratları, hem de basın mensuplarını rahatlattılar. Aradan geçen süre zarfında boş konuştukları, sözlerinde duramadıkları, kanayan yaraya parmak basamadıkları belli olunca, iş yine devlete kalmıştı. Allah devlete zarar  vermesin, kimseye muhtaç etmesin!

*

Hatırlayın, seneler önce de Gaziantep ile sınır köyümüz olan ve kurtuluş harbindeki milis gücümüz, kahramanımız Karayılan’ın memleketi (köyü) Karabıyıklı civarına havaalanı yapılacak, bunun için Kahramanmaraş ve Gaziantepli sanayici, yerel yöneticileri, işadamı ve siyasiler toplantı yapmış, bizleri de o malum bölgeye götürmüşlerdi.

Olmadı, tutmadı, havada kaldı. Günü birlik siyasetti, geçti gitti…

*

Buraya kadar okuduklarınız eleştirel ağırlıklı. Şunu dedik özetle, sözler verildi, vaadler sıralandı, ama aradan 8 ay geçti, hiçbir şey yapılmadı. Zaten gazete de bu minval üzere yorumsal haberini yapmıştı.

*

Ancak… Yaklaşık 2 ay önce, başarılı İl Başkanımız sevgili Fırat Görgel sağlık yatırımlarına dair müjdeleri sıralamıştı. Bunun meyveleri alınmaya başlandı.

Bizim niyetimiz üzüm yemek, bağcı ile alakamız yok. Önemli olan bilgi kirliliğini gidermek, okura gerçekçi bilgiler sunmak.

Bu düşünceyle, özellikle sağlık yatırımlarına dair bilgiler edindim. Temel kazı çalışmaları ve istinat duvarı tamamlanan Nurhak’a acil durum hastanesi yapılıyor. 50 yataklı. Çelik yapı tekniği ile inşaatı sürüyor. Birinci katına çıkıldı bile. Bu sağlık adına, hastalarımız adına, bölge adına önemli bir yatırım.

Şehirlerarası Otobüs terminali alt tarafında bir hummalı çalışma var. 100 dönümlük alana acil durum hastane inşaatının temele hazırlık çalışması sürüyor. Zemin iyileştirme çalışmaları da.

Necip Fazıl Hastanesi civarına, Ferhuş Sağlık Kompleksi inşaatı sürüyor. 400+200 yataklı.

*

Biliyorsunuz, Türkoğlu girişindeki Devlet Hastanesi depremde ciddi yara aldı amiyane tabirle pert oldu. Şimdi Türkoğlu’na yenisi yapılıyor. O da acil durum hastanesi. 120 yataklı. Ağır çelik konstrüksiyon tekniği ile inşa ediliyor.

Devam ediyorum…. Sayın Kirişçi’nin vaadleri arasında Hasancıklı’ya yapılacak hastane vardı. Bu proje iptal edildi, Önsen bölgesine kaydırıldı. 1.000 yataklı. Bu, bir şehir hastanesi. 300 dönümlük alana yapılacak ve proje aşamasında.     

Bakın hem elma dedik, hem alma… İkisi de aynı şey diyeceksiniz, ee, biz farklı bir şey mi söyledik sanki.

Son notum, Ilıca’da bir pansiyon vardı. Hastaneye çevrilecekti, küçük pürüzler  vardı, giderildiği söylendi. Ancak sezonda nüfusu 30 binleri aşan bu tatil, sağlık turizminin kalbi mahallemize ne yazık ki hastane yapımı uzadı, sürüncemede kaldı.

İnsanların en küçük bir sağlık sorunu karşısında merkeze gelip giderken ne kadar yorulduklarını, zaman kaybettiklerini, işkence çektiklerini anlatmaya gerek var mıydı?

Oyunu oynaşı bir yana bırakıp artık bu meseleyi ve meseleleri çözün!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol