Allah yalanı sevmez, tanıdığım günden beri bu genç delikanlı için müspet şeyler düşündüm. Evladım kadar severim kendisini. En çok da hakkında yazı yazdığım birisi diyebilirim.

Neden diye sorarsanız, marifet iltifata tabi. O hesap!

Bir kere sevgili Muhammet Eliaçık eyvallahsız bir yaşam biçimi edinmiş kendine. Konuşurken, hareket ederken, toplum içindeyken de, amasız, fakatsız, lakinsiz konuşuyor, kimsenin arka bahçesi olmadığını her kelimede,  her cümlede telaffuz ederken, bu kadar aşırı özgüvene sahip başka biri var mı diye sormadan da yapamadım.

Geçene y ılın son aylarında, ticaret sanayi odası seçimlerinde tutun8duğu tavrı herkes alkışladı. Diklenmedi ama dik durdu. Kaybetmek kazanmak kadar mukadder. Ama onurunu, haysiyetini kaybetmedi.

*

Birkaç gün önce sayfasında gördüm, paylaşmak istedim. Ne diyor bu atak, heyecanlı, üstelik de kentin en etkin, en güçlü sivil toplum kuruluşu olan TÜMKİAD’ın kurucu başkanı.

Hatırı sayılır bir işi, çevresi var. Ki ağaç dalıyla gürler, insan çevresi ile vardır.

Sevgili Eliaçık da parası, hanı hamamı, uçakları var mı bilmiyorum, sürekli insan biriktirmiş yüreğinde. En büyük zenginlik diyerek!

Paylaşımında şu vardı; “Hayat felsefemde her zaman; Antin kuntin iş yapmaya yer yoktur. Ne yapmak istediğimi bilir ve ona göre hareket ederim. Bunun içinde doğru adım atar, çalışır çabalar sonuca varırım. Zaman her geçen gün durmadan işliyor. Ve hedeflere olan sadakatimiz her zamankinden daha güçlü… Doğru zamanda doğru adımları severim. Özellikte de at izinin, iti izine karıştığı dönemde dikkatli olmak çok önemlidir. Gerisi önemli değil!

Son olarak; Kendinizi çok akıllı zannetmeyin muhteremler. Ya da bu zatı çok hafife almayın. Mazallah korktuğunuz başınıza gelir… Ben her zaman uzun maraton koşularını severim!”

*

Hayatımız koşuşturmakla geçiyor. Kimisi ağır aksak yürüyor hayat yolunda, kimisi dinlenerek mesafe almaya çalışıyor, kimisi de maratona çıkmış gibi, sür’atli.

Kimisi 100 metre dolmadan tıkanır, yığılır kalır, kimisi de uzun yolculuk kadar uzun yolları, maratondaymış gibi bir koşuda bitiriverir.

Uzun maraton koşucusu sevgili Eliaçık, ifade ettiği üzere, hafife alınacak biri değil.

Alan, hayatının hatasını yapar.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol