banner1482

Siyasi liderlerin bu meselede birbirlerine atıfta bulunmalarını, suçlamalarını, iddialarını bir kenara bırakıyorum. Siyasi liderlerin arasına girmek istemem! Ama duyarlı bir vatandaş ve gazeteci kimliğimle, bu toplum ve insan sağlığını yakından ilgilendiren ciddi meseleye de kayıtsız kalamazdım.

Benim de bu topluma karşı sorumluluklarım var, bu da bunlardan biri.

Toplum, yani aileler, öğretmenler ve büyükler ciddi kaygı içindeler. Çocuklarının geleceğini düşünüyorlar. Zira toplumda uyuşturucu kullanım yaşı artıyor, bu yaş neredeyse ilkokul çağına kadar iniyor.

Şehrimizin başarılı Emniyet Müdürü sayın Salim Cebeloğlu ve ekibinin çalışmalarını, tavizsiz operasyonlarını neredeyse her gün haber yapar hale geldik.

Bu beni kaygılandırıyor. Gazete ve televizyonlarda çıkan haberler midemi bulandırıyor ve sinirlerimi alt üst ediyor.

*

Jandarmamız, narkotik elamanlarımız uyuşturucu tacirlerine, kullananlara aman vermiyor, göz açtırmıyor. Özellikle küçük çocukları zehirleyen bu aşağılık insanlara karşı başlatılan ve sürdürülen operasyonları destekliyorum.

Ama her gün haber yapmak da içimi acıtıyor olsa da, gerçekle yüzleşmemiz lazım, uyuşturucu yüzyılın belası.

Bakın, geçtiğimiz günlerde, İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu açıklama yaptı, Türkiye’de her hafta 5 bin uyuşturucu satıcısının gözaltına alındığını duyurdu. Bu vahim bir tablo, korkunç bir rakam.

Ne zaman yaptı bu açıklamayı derseniz, Bursa’da, zehir tacirlerine karşı gerçekleşen Şafak Baskını sonrasında. Ve bunu da bir kökünü kurutma operasyonu olarak adlandırdı.

Uyuşturucu deyince ne anlıyoruz; esrar, bonzai, son senelerde adını sıkça duyduğumuz ve haberleştirdiğimiz metamfatamin…

Bakan sayın Soylu iddialı ve kararlı, ‘kökü kuruyana kadar!’ diyor.

Uyuşturucular dışarıdan geliyor.

Birileri bunun ticaretini yaparken, ciddi bir kesim de, özellikle çocuklarımız bu zehir tacirlerinin tuzağına düşüyor, alışkanlık, ticaret ve sektör haline getirerek çocuklar ve uyuşturucu müptelaları üzerinden para kazanıyorlar.

*

Ne demek haftada 5 bin uyuşturucu tacirinin gözaltına alınması. Korkunç bir rakam. Bereket versin emniyet güçlerimiz bu zehir tacirlerine aman vermiyor, göz açtırmıyor, enselerinden inmiyor.

Başta Emniyet Müdürümüz sayın Salim Cebeloğlu olmak üzere narkotikte çalışan tüm görevli kardeşlerime, Jandarmamıza teşekkür ediyorum.

Son cümle; Devletimiz kadar aileler, öğretmenler, ustalar, ne olur çocuklarınıza sahip çıkın. Onları saldım çayıra, mevlam kayıra mantığı ile rahat, serbest bırakmayın. Özgürlüklerine tamam da, gözleriniz çocuklarınızın üzerinde olsun!

Nesil bataklığa sürükleniyor, günahlarına, suçlarına ortak olmayın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol