Bir kere, Özge ailesinin benim yanımda ayrı bir yeri var. Akrabalıktan da öte bir dostluk köprüsü var aramızda. Kan bağı gibi bir şey bizimkisi. Artık bu nezih aile için Bingöl’lü demek de az mı, çok mu bilemiyorum, onlar içimizden, bizden birileri. Senden benden daha çok Maraşlılar. Milliyetçi, ülkesini, şehrini, vatanını seven aile.

Burada doğdular, burada kaldılar, burada evlendiler, burada çoluk çocuk sahibi oldular, ekmeğini bu topraklardan kazandıkları gibi yediler.

Dedim ya, Özge ailesi benim için özel.

Bu aileye olan sevgim, gönül bağım helali hoş olsun!

*

Babaları merhum Ali Özge’yi kaybedeli seneler olunca, hayırlı evlatları babalarının adını yaşatmak için Kahramanmaraş sütçü İmam Üniversitesi içine bir cami yaptılar.

Ailenin bugün yaşayan büyüğü sayın Abdürrahim Özge ve aile, bugün Türkiye’nin sayılı müteahhitlerinden.

Şimdiye kadar mesleki bir kusurları olmadı.

Kazandıkları gibi hayırlarını eksik etmediler. Ankara’daki Maraşlılar Derneğinin düzenlediği etkinliklere katıldılar, maddi manevi desteklerini verdiler

İnsan büyüdükçe küçülürmüş, bu aile de büyüdükçe küçülmesini bildi, mütevazılığı, mazbut yaşamı hayatlarından eksik etmediler.

Ayhan Özge benim için çok farklı, çok özel. Candır, dosttur, kalenderdir, gönül adamıdır.

Orhan Özge de öyle. Selim Özge de hakeza.

*

Sayın Abdürrahim Özge’nin iki oğlu var. İkisi de beyefendi, gönlü güzel insanlar. Seneler önce Mehmet’in Ankara’daki düğününe eşimle gitmişliğim bile var.

Ümit’i Maraş’ın hem siyaseti, hem ticareti yakından tanır. Bir zamanlar AK Parti İl teşkilatında görev aldı, partiye katkı sağladı, insanların yüreğinde taht kurdu. Şahsiyetli, karakterli, beyefendi ve düzgün insanların siyasette ve ticarette yer almasının en güzel örneğinden biridir Ümit Özge.

Maşallahları var, iki kardeş, yani Mehmet ve Ümit Özge, hani büyükler ‘Otu çek köküne bak!’ derler ya, babaları Abdürrahim Özge kadar kalender, nezaket timsali ve hayırsever dostlar.

*

Bu, sanıyorum sevgili Ümit Özge için yazdığım ikinci, belki de üçüncü yazı. Bu final yazısı olabilir mi, ne alaka, yaşadıkları, Allah da bize ömür verdiği  müddetçe onlarla gönül bağım devam edecektir!

Allah ayaklarına taş değdirmesin!

MÜBAREK BERAT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol