Hızla sanayileşen, üstelik de bünyesinde Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Merkezi gibi stratejik bir öneme haiz Türkoğlu’nda aday adayının çok olması boşuna değil.

Her ne kadar depremde ciddi yara alsa da, bugün itibariyle hem nüfusu, hem kalkınması ile neredeyse üçüncü metropol ilçemiz haline gelen Türkoğlu, aday adaylarının iştihanı kabartıyor.

Mevcut, 2 dönem Beyoğlu Beldesinde, 2 dönemdir de Türkoğlu’nda başkanlık görevini yürüten Osman Okumuş için her ne kadar son dönemi denilse de, kendisi de artık düşünmese de, gönlünden özellikle Büyükşehir veya Onikişubat İlçe Başkanlığı geçse de, gelecek ne gösterir, siyasi güzergâh kime ne getirir, ne kazandırır veya ne götürür, daha erken.

Osman Okumuş’un aklı fikri Büyükşehir’de. Ramada Otelinde ciddi bir sınav verdi basın önünde. Dersine iyi çalışmıştı, kendini anlattı, projelerini sundu. Yani ve Türkçesi, ‘Ben bu işi için biçilmiş kaftanım. Seçerseniz, aday  gösterilirsem sizi mahcup etmem!’ der gibiydi.

Ki öyleydi…

Bir kere, siyasi çalışmaları, kulisleri profesyonelce. Temayüle kadar dolaşmadık yer, çalmadık kapı bırakmayacak. Kendi piarını kendi yapsa da, bu konuda profesyonel kimselerle çalışıyor.

Nereden baksan dört dörtlük aday.

Ancak, ammaaaa, lakin, fakat, binaenaleyh, mamafih; Seçime kadar köprünün altından çok sular akar. Su da kendi mecrasını bulur zaten.

*

Derken, bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan, bugün itibariyle Nurdağ’ı noterliği görevini sürdüren Av. Mustafa Taşhan aradı, biraz sitem koksa da, nezaketen, “Türkoğlu ilçemiz bir sanayi kenti. Hem bünyesinde OSB, hem lojistik merkezini barındıran stratejik öneme haiz iken, ‘gelişmişliğe dayanak gösterdiğiniz iki çalışma, bu iki çalışmanın da ne zaman yapıldığını ve Osman Okumuş’un bu iki çalışmaya ne kadar katkısı olduğunu herkesten iyi bilecek durumdasınız’ teveccüh gösterip ismimi andınız, Allah razı olsun. Ama başkanlık konusunda görev yapacağı yerde ikamet edenlerin önünü açmak gerektiğinden aday olmayı düşünmüyorum!” demiş ve noktayı koymuştu. Teşekkür ettik.

*

Bir de Mansur Metehan ismi dolaşıyor ortalıkta. MHP ilçe başkanı. Kendisiyle tanışmadık henüz. Aday olup olmamak arasında gidip geldiğini öğrendik. Arayıp da niyetini söylerse, yer veririz.

İlçenin siyaseten nabzını tutmaya çalışırken, gözlemimiz şu oldu, popüler isim yok ilçede. Yok ama Türkoğlu bir adam arıyor, lider arıyor, başkan arıyor. Depremde en çok tahribat ve zarar gören Türkoğlu’nun siyaseten kısır kaldığını bilmeyen de yok.

Gerçi bu kısırlık hemen hemen tüm ilçelerde mevcut iken, dikkat ediyorum, bir isim üzerinde yoğunlaşmayı duymadık.

*

Av. Feyzettin Okumuş’u ilçede herkes tanıyor, seviliyor. Kesinlikle Osman Okumuş’un akrabası değil. Osman Okumuş Beyoğlu mahallesinden, Feyzettin Okumuş ise Kürtül’den.

Kamuoyundaki kredisi, tutarlı davranışları, gönüllere dokunuşu ile Feyzettin Okumuş ismi ağır basıyor. Onun da yapacak çok işi var ilçede.

Diğer aday Mehmet Ali Şen’i merkez de tanımıyor. Ankara’daki tanınırlığı ne kadar bilemem de, şansı yok bize göre. Türkoğlu halkı da aynı düşüncede. O da her aday adayı gibi çalışmasını sürdürse de, bakalım şans kapısı kapısını çalacak mı?

Zor mu, eh, bence de…

Şu anda moda olan, gözde olan, görünürde olan Feyzettin Okumuş.

*

Not: Son yazı yine bölgenin ve ilçenin hafızası Ziraat Odası Başkanı, aşiret muhtarları dahil tüm muhtarların arakasında, yanında olduğunu söyleyen Mehmet Karaca olacak. Çıkarsa başka aday adayı, onlar da yazıda olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol