Pehlivan tefrikasına dönen bu dosyaların ne içerdiğini öğrendiğinize, siyasi bir analizden ibaret olup, ilçelerin siyasi nabzını tutmaktan ibaret olduğunu bildiğinize göre, mesele yok, Türkoğlu ile başlayan Varan: 1 dosyasının devamını birlikte okuyalım.

Dosyalar açıldıkça içinden ilginç hadiseler, yer yer kirli çamaşırlar, umulmadık isimler çıkıyor. İhtimal yani ki ihtimaller her zaman vardır!

Kiminin rengi farklı, kiminin tuttuğu takım, kiminin gönül verdiği siyasi irade, kiminin de kökü kömeci… Ama bizim niyetimiz, bütün renkleri bir masa üstünde toplamak, siyasi analizi yaparken, mümkün olduğunca, hatta daha fazlası ile objektif olmayı tercih etmek.

*

O vakit buyurun, varan: 2’de bakalım kim, kimler var?

İlk yazıda ev sahibi olması hasebiyle Başkan Osman Okumuş’a, takiben akrabalık ile uzaktan yakından ilgisi olmayan eski ilçe başkanı Av. Feyzettin Okumuş’a yer vermiş, tam da İbrahim İmalı’dan söz edecekken, yazı uzadığı için diğer isimleri sonraya bırakmıştık.

Geldik İbrahim İmalı’ya…

Türkoğlu yöresinin insanı. Uzunsöğüt’ten. Eski bir emniyet mensubu.

Tanınan, bilinen ve sevilen kimse. 34 senedir mali müşavir. Senelerdir Büyük Birlik Partisi çıtası altında siyaset yaptı, yaşı gereği hayli tecrübeye, bilgi-birikime sahip. Şimdi bu tecrübesini yerel yönetim için kullanmak düşüncesiyle, Muhsin Yazıcıoğlu Başkanın helikopter faciasında hayatını kaybetmesi ardından BBP ile bağları kopardığı, muhtemelen İYİ PARTİ amblemi altında Türkoğlu belediye başkanlığına adaylığı düşünüyor.

Hadi hayırlısı İbrahim Bey!

*

Sıra Abdurahman Bağcı’da. Şahsiyetine, düzgün karakterine bendeniz dahil herkesin kefil olabileceği bir isim. Geçmişte, Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’un özel kalem müdürlüğünü yaptı. Sonra devir değişti, Başkan Hayrettin Güngör onu görevden aldı, kurum içinde görevlendirdi.

Herkese yardımcı oldu. İhtiyacı olana, kapıyı açık tuttuğu için girenlere çayını-kahvesini ısmarladı, sorunlarını dinledi, gerektiğinde içeriye taşıdı. Kimseyi kırmadı, incitmedi. Yüreğinde biriktirdiği insan sevgisi ile örnek bir insan olduğunu kanıtladı.

Şimdi de Türkoğlu ilçesine belediye başkan aday adayı. AK Parti’den. Allah gönlüne göre versin!

*

Özkan Muslu’yu tanıyorsunuz. Avukat. Bu bölgenin insanı ve tanıdık siyasetçi. Ahmet Özdemir’in il başkanlığı döneminde yardımcısı olarak görev yaptı. Onun da adı geçiyor. Olur mu, temayül yoklaması ya da önseçim olursa, çıkarsa, niye olmasın!

Takdir patronda.

*

Bir diğer isim ise Mehmet Kurt.

Osman Okumuş Başkanın personeli, fen işlerinde harita mühendisi. İlçeyi gezerken dinledik vatandaşlardan, aday adayıyım diye geziyor, konuşuyormuş.

Yeniden Refah Partisinden aday adayı. Ne diyelim, şansı bol olsun!

*

4,5 yıl önce daha önce de belediye başkanlığı yapan, 4,5 yıl önceki seçimi kıl payı kaybeden Av. Mustafa Taşhan ve 13 senedir Türkoğlu Ziraat Odası Başkanlığı, 15 senedir de Fatih Mahalle muhtarlığı yapan, Türkoğlu Muhtarlar Derneğini kuran, MHP Türkoğlu ilçe yönetiminde de görev alan Mehmet Karaca’ya yer kalmadı.

Kısmet olursa Türkoğlu dosyası – Varan: 3’te…

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol