banner1482

Kıymetli dostlarım ara sıra sosyal medya üzerinde Türkiye’de domuz çiftlikleri var olduğu haberi yayılmaya çalışılıyor.

Bana göre aslı astarı olmayan bu haberler sayesinde kırmızı et tüketiminde düşüşler yaşıyoruz, bu ise bizim sektörümüzü etkiliyor.

Tarım bakanlığımızın yaptığı denetimler sonrasında bazı gıda ürünlerinde domuz etine rastlandığı yönünde haberler ve bilgiler mevcut bunların bir çiftlikten temin edilmediğini yabani hayvanların etlerinin bir şekilde gıda olarak kötü niyetli insanlar tarafından insanlara yedirildiğini düşünüyorum.

Yaklaşık 20 yıldır bu sektörün içerisinde olan birisi olarak samimiyetle söylüyorum, hiç domuz çiftliği görmedim.

*

Belki de benim ilgi alanım da olmadığı için görmemişimdir, sizden ricam bu yanlış ve maksatlı haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla bölgenizde domuz çiftliği varsa bunun fotoğrafını ya da adresini Yorumlarda yazabilir misiniz.

Verdiğiniz bilgiler aynı zamanda kaçak ya da izinsiz bu işleri yapanların ifşa olmasını sağlayacak yetkililerimizle burada yapılan yorumları görüp müdahale edebilecekler diye düşünüyorum.

Teknolojinin zirvede olduğu hiçbir şeyin saklı gizli kalmadığı her şeyini çok rahatlıkla deşifre olabildiği bir dönemde yaşıyoruz.

Dolayısıyla böylesine bir domuz çiftliği yoğunluğu olmuş olsaydı kesinlikle sosyal medya hesaplarında ya da internet ortamında buna denk gelirdik.

*

Evet sizlerden konu hakkında geri dönüş ve yorum bekliyorum, böylelikle eğer Türkiye’de söylenildiği kadar domuz çiftliği varsa biz öğrenmiş oluruz. Yoksa bu maksatlı haberleri yapanlar gereken cevabı almış olurlar.

Sosyal medya hesaplarımızda 100 binlerce hayvancı ve yetiştirici kardeşimiz bizi takip ediyor, eminim bu bilgiye kolaylıkla ulaşacağız hep beraber görelim.

Gerçekten domuz çiftliği varsa ve bunlar kaçak izinsiz ruhsatsız üretim yapıyorlarsa böylelikle bunların yerinin tespit edilmesini sağlamış oluruz yetkililer buradan görür ve gerekli müdahaleyi yaparlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol