banner1482

‘Kirişler kırılırsa dam çöker, herkes altında kalır, can kaybı yaşanır’ dediğinizi duyar gibiyim. Kiriş, eski toprak, eski ahşap evlerde, bugünün beton kolonları yerine geçen ağaçtan direk. Çatıyı, damı, evi ayakta tutan güç.

Kiriş dediysem, tarımın önündeki iç ve dış güçlerin engellerinden söz ediyorum. Ha, şimdiye kadar uygulanan tarım politikası işleve sokuldu da, önüne geçen, mani olan mı çıktı, hayır, asla! Ama sistemdi mesele olan. İç ve dış müdahaleler; idrak, kötü yönetim ve tutar dalı olmayan sistem, bazı doğruların, toplum yararına devreye girmesi gereken unsurların önüne konan takoz gibiydi şimdiye kadar.

Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi ile kirişler kırılacak demem ondan!

*

Şu sıralar toplumun büyük bir kesimi, hayat pahalılığı ile mücadele ediyor. Bu doğru. Piyasada bir daralma söz konusu iken, artan fiyatlar vatandaşın belini büküyor. Bu da yüzde yüz doğru.

Çözüm ne, üretim. Amenna!

Mesele ne olursa olsun, bir AR-GE çalışmanız olacak. Ön hazırlık yapmadan, altyapı oluşturmadan, kalkınmanın, kendi kendine yeter ülke olmanın önündeki bürokratik, bölgesel ve yerli engelleri kaldırmadan çözümler çözümsüzlüğün yolunu açar.

*

46 senedir tanımaktan gurur duyduğum, bir hemşehri olarak kendisinden çok şeyler beklediğim Tarım ve Orman Bakanımız sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi, bir Ziraat Yüksek Mühendisi. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı göreve atanmasının ardından 8 ay geride kaldı.

Elinde, masal kahramanı Alaaddin’in sihirli lambası yok, şişeden cin çıkart deseniz alavere-dalavereden anlamaz, sihirli deynekle iş yapmadı şimdiye kadar ki hokus pokusla meselelerin üzerinden gelsin, ama kendini Tarıma ve Hayvancılığa adadı, uykusuz geceler, yorgun gözler ve sınırsız mesailerle ülke tarım politikası için özveriyle çalışıyor Allah için.

*

Bakan, kıymetli hemşehrimiz bahanelere sığınmıyor. Bir görev üstlenmiş, kaldı ki bir önceki dönemden aldığı enkazın daha tozu kalkmadan ‘Buyur sayın Vahit Kirişçi, yeni Tarım ve Ormancılık Bakanımız sizsiniz!’ denmiş, sayın Kirişçi şahsında her görev kutsaldır, kaldı ki ilgi alanına giriyor, göreve atandığı günden bu yana, uygulamaya koyduğu tarım politikası ile güven veriyor, umut saçıyor.

Kahraman şehrin kahraman evladı olarak sayın Bakanımıza güveniyoruz.

Madalyalı şehrin bir basın mensubu, ki tanımaktan ve haftada en az bir kere de olsa direkt olarak konuşmaktan, sohbet etmekten gurur duyduğum hemşehrimizin tarımdaki meselelerin çözümü noktasında başarılı olacağına inanıyoruz.

Bütün kadim şehrin evlatları sayın Bakanın yanında, arkasında.

*

Çok değil, daha bir hafta önce aradım.

Direkt hem de. Saniyesinde karşımdaydı. Hatta o sıra Kervan@alpedo yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu da vardı yanımda, onunla da on-onbeş saniye de olsa merhabalaştılar, selamlaştılar.

Biliyorsunuz, KENT KULUSİ canlı yayınına çıkma sözü vardı, onu yineledi, bir defaki Kahramanmaraş’a gelişinde yayınımıza çıkacağına dair söz verirken bile, sadece bu değil mesele, samimiyeti, iyi niyeti, cesareti ve alanındaki yeteneği ile tarımla uğraşanların umudu, güvencesi durumunda.

Kıymetli hemşehrimiz, sayın Kirişçi, tarımın önündeki kirişleri ebette kıracak, bu ülkenin tarım politikası, insanların refahına, üretimine, gelişmişliğine katkı sunacak, tarım ve hayvancılıkta kanayan yaralara merhem olacak.

Tez zamanda tarım ve hayvancılıktaki sorunlar çözülecek, ülke üretime dayalı tarım politikası ile kendi kendine yeten ülkelerden biri haline gelecek.

Kıymetli hemşehrimize, sayın Bakanımıza inanıyor, güveniyoruz.

Rabbim işlerini rast ve kolay getirsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol