banner1483

Hangi kültürde, hangi coğrafyada, hangi görüşte ve inançta olursa olsun, bazı insanların bir özellikleri vardır. Temsil ettikleri kurumların bir adım önünde olur, varlıklarıyla o kuruma hayat verir, can suyu olurlarken, yöneticilik yeteneğine sahip o kişi de bilgi-birikimi ile mensubu olduğu siyasi partiye, takıma, marka haline gelmişi firmasına pozitif enerji verir, hem şehrin katma değerini yükseltir, hem de yaşadığı şehri tanıtır.

Bu girişten sonra meseleye gelecek olursam, kıymetli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile KENT KULİSİ canlı yayınlarımıza konuklar alıyoruz. Vatan haini olmadıktan sonra her takıma, her partiye eşit mesafedeyiz.

Ve şu da bilinsin, kimsenin ne arka bahçesi, ne yandaşı, ne de göbekten bağlı kurşun askeriyiz. Bizim platform tamamen özgür, tamamen bağımsız, tamamen her siyasi iradeye eşit mesafedeyiz.

*

Şehrimizdeki en etkin, en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı sayın Ecz. Dr. Bahtiyar Murat Aras, herhalde 3 veya unutmuş olabilirim, 4. kez konuğumuz olurken, ondaki ifade tarzı, donanımı kadar partisini de temsil yanında ifade etmekteki hünerine herkes on üzerinden on puana veriyor.

Artık o eski Bahtiyar Murat Aras değil. Eski sporcu (trap) kurulduğu günden bu yana (1983) siyasi hayata renk katan Anavatan Partisinde il başkanlığı, sonra kısa süreli bir AK Parti macerası, derken, Türk siyasi hayatında çıkış yakalayan ve Millet ittifakının en güçlü siyasi partisi haline gelen İYİ PARTİ’de yer buldu kendine.

Arkadaşları ile birlikte geçiş yaptığında olay olmuştu.

*

Canlı yayında neler konuştuk?

Şimdiye kadar katıldığı en güzel kültürel etkinlik dediği 150 yıl hakimiyetimizde kalan Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’ye bağlı Buğaç beldesindeki Turan Kurultayına katılmış, ülkemizi, şehrimizi temsil etmişti.

Bu meselede o kadar bilgiye, kültüre sahipti ki, bıraksan sabaha kadar anlatacak. İzlenimlerini anlatırken Türklük şuuru ve gururu yüzüne yanaşıyordu ışıklar altında. Tanrı’nın kılıcı, Avrupa’yı titreten, onların korkulu rüyası haline gelen Hun İmparatoru Atilla’yı anlattı, Turan Kurultayının özünde neler vardı, bizi bilgilendirdi yayında.

Müthiş bir anlatımı vardı.

Türkiye Eczacılar Birliğinin 43.  dönem 2. Başkanlar Danışma Toplantısına katılımı ile ilgili izlenimleri kadar, ilaç yokluğu ve eczacıların sıkıntısı bitmiyordu. Meslektaşlarının her daim yanında olan Başkan Dr. Bahtiyar Murat Aras, iflas etme, borç batağına saplanmış, kepenk kapatma sınırına kadar gelen eczacıların yaşadıkları ilaç yokluğunu, arayışlarını, fiyat dalgalanmalarını, bütün bunların sebep ve sonuç ilişkilerine değindiğinde, iktidarın bu konudaki yetersizliğini söylemeden geçemedi.

5 yıllık araştırmasının ürünü olan Pazarcık Alevileri isimli eserinden de kesitler aktaran sevgili Aras, seçimlere 9 aydan biraz fazla bir süre kala iktidarın Alevi açılımına yeniden yönelmesine, Cemevleri’ne ibadethane statüsü vermesine, bu meseledeki samimiyetsizliğe değindikten sonra, artık bu şehre, insanlara hizmet etmesinin vaktinin geldiğini söylerken samimiyeti gözlerinden okunuyordu.

Evet, bu şehir Bahtiyar Murat Aras’ı bekliyor. Bu şehrin Aras’a ihtiyacı var. Tecrübesi, bilgi-birikimi, bu şehre dair yazacağı hikâyeler kadar, sevilen ve sayılan bir sima olması, onu hizmet etme vaziyeti ile karşı karşıya getiriyordu.

İYİ PARTİ’de bu şansı bulmak herkesin ortak düşüncesi. Zaten bu meselede kiminle konuşsak, ‘Artık başkanımız Murat Aras’ı Ankara’da, TBMM çatısı altında görmek istiyoruz. Milletvekilliği ona çok yakışacak!’ diyordu.

TBMM ve millet Murat Aras’ı çağırıyor, bekliyor! Haydi sevgili başkanım, kıymetli Aras, vakit tamam…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol