banner1483

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) İl Başkanlığı 3. yılına özel gala yemeği düzenlemiş.

3 yıl önce kurulan ve kentte birçok başarılı faaliyete imza atan TÜMKİAD’ın yıl dönümü etkinliğinde üyeler ve aileleri yöresel yemek ve müziklerle eğlenmişler, gecede, TÜMKİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, yaptıkları konuşmalarla derneğin 2023 yılı proje ve faaliyetleri hakkında bilgiler aktarmışlar.

O gece orada olmayı çok isterdim.

Bir kere, ben bu başarılı, etkin ve gündemden düşmeyen sivil toplum kuruluşunu, onun başındaki delikanlıyı kutlamak istiyorum peşin peşin!

Öyle ki, 19 Kasım’da yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde aldıkları kararla onurlu bir duruş sergilemişler, sağa sola yalpa yapmadan, direkt olarak sayın Şahin Balcıoğlu’nu desteklediklerini açıklamışlardı.

Bu cesaret örneğiydi. İstikrarın, azmin ve kararlılığın işaretiydi.

Bu tutumları ile daha da gözüme girmeyi başarmışlardı.

Kurulduğu günden bu yana, bu etkin derneği takibe almıştım. İyi de yapmışım, ki isabetli bir karar vermişim kendimce. Başkanı, sevgili Muhammed Eliaçık’ı o günden gözüm tutmuştu.

Netti, nokta atışları ile varlığından haberdar olmadığımız birçok sivil toplum kuruluşuna taş çıkartırcasına çalışma ve sosyal hayatta varlığını idame ettirdi bugüne kadar. Sürekli ‘Biz buradayız, biz varız, bu şehir için hizmete hazırız!’ mesajı verdi herkese. Cesurca…

Kendi kırmızı çizgileri ile geldiler bugüne.

Kendi kuralları, kenti tüzükleri doğrultusunda yararlı hizmetlere imza attılar.

Kendi inisiyatifleri ile onurlu mücadele vermenin ne demek olduğunu hatırlattılar, öğrettiler millete.

Daha ne yapsalardı ya!

*

Gala gecenin açılış konuşmasında, bu yola ilk çıktıklarında, bu yolun uzun ve zor olduğunu bilerek uzun yolların yolcusu olduklarını dile getirmiş, kısa mesafe değil, maraton koşucusu olduklarını, yorulsalar da durmayacaklarını, durmanın kendilerine yakışmayacağını anlatmış genç, idealist Başkan Eliaçık.

Başlattıkları taban hareketinin 3. yılında bu genç ekibi kutlamak düşüyor bize. Yüreğimde her zaman yer verdiğim kıymetli Başkan Eliaçık ve arkadaşlarını kutluyorum.

Umarım önümüzdeki yıl TÜMKİAD için umutların yeşerdiği yıl olur.

Nice yıllara diyorum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol