Bugün, bu yazıda önemli bir meseleye değineceğim. Aslında yazacak o kadar çok mesele var ki, hangisinden ve neresinden başlayacağımı bilemiyorum. Bu şehirde yaşayıp da şaşırmamak, kafayı yememek mümkün değil.

Önce Belli Oteli. Son senelerdeki ismi ile  Hampton By Hilton. Tarihe, geçmişe ve birçok hatıralara tanıklık etmiş otel, seneler önce eski DYP İl Başkanı, rahmetli Av. Hasan Belli’nin idi.

Seneler önce şehir Kıbrıs Meydanı’na kadardı ve 12 Şubat kurtuluş etkinlikleri Belli Oteli önünde yapılır, insanlar oturacak yer bulamaz, otelin balkonuna,  damına çıkarlar, o kutlu günün heyecanına ortak olurlardı. Arşivlere girin, resimleri var. Ki yıllardır şehrin sembolü, hafızası ve itibar kaynağı idi. Neyse…

*

6 Şubat depremiyle şehir yerle bir oldu. Özellikle yazının yüzü dediğimiz, özellikle Kıbrıs Meydanından aşağıları yıkıldı, yıkılacak. Binlerce can gitti. Hayaller, hatıralar enkazla birlikte uzaklara döküldü. Rabbim bir daha böyle bir felaket, böyle bir acı yaşatmasın!

İki gün önce, Büyükşehir belediyesinden mesaj, Hayrettin Güngör ve eski bakanımız sayın Vahit Kirişçi açıklama yapacaktı. İş bankası önünde.

Sonra ikinci mesaj ile By Hilton Oteli (Yine bu bölgenin, şehrin hafızası, sembolü, Dondurmanın ve pastanecilik sektörünün başkentindeki Yaşar Pastanesi) önünde açıklama yapılacağı bilgisi geldi. Hem Kirişçi, hem Güngör, yine yerine yapılacak olan Valilik binası ile Trabzon Bulvarının eski cazibesine kavuşacağını söylediler.  Daha kimlikli, daha fonksiyonel hale gelecek.

Eyvallah. Allah razı olsun. Sayın Kirişçi, sayın Güngör ve Emlak Konut’a teşekkür ediyoruz şehrim adına, hak sahipleri adına…

Önce güçlendirilerek işlevine devam edilecekti. Ama sonradan Valilik ve ilgili bakanlıklarla yapılan görüşme sonrası, yıkılarak yerine daha modern, daha çok kullanışlı, daha amaçlı (fonksiyonel) yapılması kararı çıkınca, bu karar herkesi sevindirdi.

Bu ada tamamen temizlenecek ve halkın dilindeki adıyla Belli Oteli (By Hilton) Emlak Konut tarafından yeniden yerine yapılacak. Verilen söz bu minval üzere. Ve altına da otopark. Mükemmel bir proje olacak. Daha modern haliyle…

Allah devlete, millete zeval vermesin!

*

Gerek Emlak Konut, gerekse ilgili bakanlıklar ve yerel siyasiler yanında bürokrasimiz, bu kararın, bu yapılanmanın takipçisi olacaklar.

Bizim niyetimiz insanların yaşam standardının yeniden artması, hayatın normale dönmesi, piyasanın hareketlenmesi ve insanların yaşamlarının normale dönmesi şeklinde iken, Emlak Konut verdiği sözü bir an önce yerine getirmeli, şehrin sembolü, hafızası olan By Hilton’u kendi yerinde hak sahiplerine teslim etmelidir.

Bu meselede siyasilerimiz, Valiliğimiz ve ilgili Bakanlık, üzerine düşen sorumluluğu bir an önce yerine getirmelidir. Çünkü şehrin bu tür yapılara, bu tür sembollere, yıllara ve tarihe tanıklık eden hafızalara ihtiyacı var.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol