banner1451
banner1461

Yerel ve genel seçimler bile bu kadar ilgi uyandırmamış, heyecanlandırmamıştı milleti, seçmeni, üyeleri. Nice belediye başkan adayları, nice milletvekili aday veya aday adayları gördük, seçim çalışmalarına tanık olduk, bu denli heyecan kasırgası estirmemişti hiç biri.

Millet işi gücü bıraktı, bu meseleyi konuştu, tartıştı. Günler, haftalar ve aylardır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının kim olacağını konuştu bu şehir. Sanayicisi, tüccarı, ticaret erbabı ve alakalı alakasız bilumum insan, bu mesele üzerinde kafa yordu, seçim toto oynadı, ama bir türlü kimin seçimi kazanacağına karar veremedi.

Fala bile baktıranlar oldu. Falda kim çıkacak diye.

Ve uzun zaman hafızalardan silinmeyecek, unutulmayacak bir gerçekle yüzleşti insanlar.

Herkes de biliyordu ki, geçen hafta sonu seçimi kazanan sayın Mustafa Buluntu’nun arkasında Kipaş Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hanifi Öksüz vardı. Bir anlamda seçimi kaybeden Şahin Balcıoğlu, Buluntu ile değil, Hanifi Öksüz ile yarıştı adeta.

*

Hepsi oldu bitti, hepsi geride kaldı. Bıraktık üyelere pirinçlerin dağıtılmasını, bıraktık üyelerin borçlarını ve aidat birikintilerini ödemeyi, bıraktık söylenen kem sözleri, iddiaları, iftira kokan sözleri, ateşe yakın olan seçimi kazandı.

Evin içinde soba varsa, odanın her karesinin aynı oranda ısınmasını bekleyemezsiniz ve siz de kenarda oturuyorsanız, sobaya yakın olan kadar ısınamazsınız.

Sobaya yakın oturursanız, ısınmak bir yana, soba üzerindeki çaydanlıkta kaynayan suyun fokurtusunu duyar, kızaran tarhananın kokusunu hisseder, soba içindeki tahta kırıntıların veya odunun hışırtısını duyabilirsiniz.

Bunun için sobaya yakın oturmanız gerekecek.

*

Kim başkan olacaktı? Mustafa Buluntu mu, Şahin Balcıoğlu mu?

Bu tartışıldı sürekli. Konuşmalar, yazışmalar, canlı yayın programları derken, sonunda horoz öttü, dava bitti, sobaya yakın olan Mustafa Buluntu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni patronu oldu.

Evet, bu tartışılmaz kuraldır. Her nerede olursanız olun, ateşe yakın olan ısınır! ‘Ne demek bu şimdi?’ diye bakanlar çıkıyor karşıma. Öyle işte ha! Ateşe yakın değilsen, ateşe benzin döküyorsan, yangını körüklüyorsan, ateş kor halinde iken eline maşa almıyorsan, yakın da olsan, uzak da olsan hikâye…

İradene, sanayicinin, tüccarların sorunlarına vakıf, gerçeklere, kentin âli çıkarlarına yakın olacaksın önce! Bu ateşe yakın olman için en önemli neden.*

*

Her iki aday da bizim şehrimizin insanı. İkisini de niyeti halisti kuşkusuz. Ticaret ve Sanayi Odası kuruldu kurulalı, ki 27 seneden bu yana ilk kez iki adayla yarışa sahne oldu, heyecan zirvedeydi, insanların kalp atışlarını herkes duyabiliyordu. Komitelerdeki heyecan kasırgası daha büyüktü.

Oda çevresi iğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalıktı. Her hangi bir tartışma, gerginlik yaşanmaması için de emniyet tedbirini almıştı, ve çok şükür tatsızlık yaşanmadı, salim başladı, salim bitti. Bizim de istediğimiz buydu zaten!

Seçimi, (komite) çantada keklik görenler bile umduğu dağlara karların yağdığını görünce, haliyle üzüldüler kahroldular. E haliyle kazanmak güzeldi de, kaybetmek de dünyanın sonu değildi nihayetinde.

Seçimi kazanan, omuzlara alınıp ‘en büyük başkan bizim başkan’ denilse de, bu seçimin galibi aslında sayın Hanifi Öksüz’dü. O da sanki başkan adayı imiş gibi çalıştı, çırpındı ve sonunda kazanılan zaferde en büyük pay sahibi oldu.

*

Artık bir dönem kapandı, yeni bir dönem başladı. Yeni bir sayfa açıldı. Seçimlere projeleri ile giren sayın Buluntu, bundan sonra verdiği sözleri tutacak, projelerini hayata geçirecek, umutların suya düşmemesi için, umulan dağlara kar yağmaması için tüm gücüyle, tüm enerjisiyle sanayicilerin, tüccarların emrinde olacak.

Başarabilir mi?

Niye olmasın! Genç, idealist, heyecanlı ve vizyon sahibi.

Kendisine ve ekibini başarılar diliyorum. Rabbim utandırmasın!

*

Aslında değinmek istediğim mesele başkaydı, ama kışa yaklaştığımız şu günlerde, bu kış ısınmak cebi de yakacak. Doğalgaza gelen üst üste zamlar, paranız varsa, imkânınız yetiyorsa, tabi ki ısınacaksınız. Üşümekten, donmaktan, battaniyelere sarılıp oturmaktan kurtulmanın yolu, doğalgazı açmak.

Açmak da cesaret ister. Yürek ister. Gelecek fatura cebi yakıyor sizden önce.

Ateşe yakın olandan çok, doğalgaz faturasını ödemeyi gözünüze kestiriyorsanız, ısınma şansınız var demektir. Yoksa çok da umurunda değilsiniz insanların.

Battaniye neyinize yetmiyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol