“Teşekkür ediyorum!

Önce vizyonunuz olacak, sonra, irade sahibi olacaksınız, sonra, insanların güvenmesi için bir duruşunuz bir tarafınız olacak!

Sonra, yatırım nedir, nasıl yapılır, maliyeti ne kadardır, finansmanı nerden bulunur bunları bileceksiniz, sonra, o işi başarabilecek bir ekip kuracaksınız,

Sonra, yapılan eleştirileri göğüsleyecek mangal gibi bir yüreğininiz olacak.

Sonra, ben bu işi bir beklenti için değil; vazifemi doğru yapma adına yaptım, diyebilecek tevazunuz olacak.

Kimileri, düz yolda elindeki ekmeği yiyemezken, bu özellikleri olanlar, balçıktan, bataklıktan, pis kokulu sazlıktan Avrupa standartlarının üstünde yaşam alanları çıkartıyor.

*

Bu kadar da olmaz ki dedirtiyor; Bir tarafta, bir artı birleriyle insanlarımıza yaşam alanı sunarken, diğer tarafta harika fuarlar düzenlenecek, sergiler açılacak,  kendi elektriğini üreten bir alan oluşturuyor.

Bir tarafta kelebek müzesi, bir tarafta arasta çarşısı, bir tarafta Avrupa’nın en büyüğü olmaya talip yapay havuzu yaparken,  diğer tarafta ise gençlerimizin faaliyetlerini yapabileceği anfisi, eğlence alanı, ve alışveriş merkezi yapıyor.

Eğer, bunların üstüne;  insanlarımız destek olurda Kılavuzlu Barajından gelen suyun üzerine bendi de yapabilirse, bir taşla dört kuş vuran başkan olarak tarihe geçecek.

*

Bence kadayıfın üstüne kaymak, onunda üstüne çilek koyarak şaheserini tamamlıyor.

1991 yılında tanımıştım, o zaman bir abi bir yönetici olarak çok sevmiştim, o zamandan beri hep yanında olmaya çalıştım.

Bizleri yanıltmadığınız,  boynumuzu öne eğdirmediğiniz, hep ideallerinizin peşinden gittiğiniz, yılmadığınız, hep bu şehir için ne yapabilirim dediğiniz, hep başardığınız için, ve gene yüzünüzün akıyla bir projeyi daha tamamladığınız için, teşekkürler Hanefi Mahçiçek ağabeyim.”

*

Bertiz Spor Kulübü Başkanı sevgili Fatih Yıldız Başkan, teknik ve sosyal belediyeciliğin mimarı sayın Mahçiçek’i, eseri olan EXPO’yu o kadar nezih cümlelerle anlatmış ki, bize söyleyecek laf bırakmamış.

Başkan ile konuştuk kaç kez, kendi de söyledi zaten, Devlet’ten tek kuruş alınmadan ortaya çıktı bu dünya projesi. Bir yaşam, bir kültür, bir ticaret merkezi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol