Yüzyılın depremiyle birlikte konutların hasar görmesi sebebiyle, imkan dahilinde yakınlarımızın tek katlı, müstakil evlerinde kalıyoruz. Bir zamanlar oturmaktan imtina ettiğimiz, burnumuzla ittiğimiz, dudak büküp, ‘buralarda da mı oturulur!’ diye küçümsediğimiz o evler, şimdi can simidimiz, can suyumuz, cankurtaranımız oldular. Altın değerinde, kimsenin eline geçmiyor şu sıralar.

Tek katlı, müstakil ev demişken, bu meselede yorumlarına her daim saygı duyduğum İYİ Parti Onikişubat eski ilçe başkanı Av. Doğan Murat Kılıç’ın bir paylaşımını size aktarmak istedim.

‘Hiç düşünmezdim bir gün tek katlı müstakil evlerin bu kadar değerli olacağını. Kapılmıştık dünyanın büyüsüne, hiç düşünmemiştim 3 ile 5 milyonluk evlerin insanların mezarları olacağını.

Hiç düşünmemiştim 5 milyonluk evde otururken prestij için daha lüks olan yaklaşık değerleri 10 milyona yakın evlere korkudan gidip oturamayacağımızı. Kısacası dünyanın imtihan dünyası değil de sanki hep yaşayacağımız bir yermiş gibi yaşadığımızı fark etmemiştik.

O lüks milyonluk evler şimdi bomboş Şehrin sokaklarında neredeyse insan yok. Affet bizi Allah’ım! Meğer bizim seni unutmamıza ramak kalmışta biz bunu anlayamamışız!’

*

Depremle birlikte, şehir enkaz altında kalırken, koca koca binalar yakınlarımıza mezar olurken, insanlar daha güvenli yerleşim alanlarına, daha müstakil ve güvenli evlere yerleşmek için ev kiralama veya satın alma peşine düştüler.

Aman Allah’ım, fiyatlar uçmuş! Tek katlı, çok da müstakil olmayan, ahır denilebilecek evlerin kirası bile dudak uçuklatacak hale gelmiş. İnsanlarda merhamet, vicdan ve Allah korkusu da kalmayınca, çaresizlik, umutsuzluk insanların yakasını bırakmazken, imkânı olan rıza gösteriyor, eyvallah ediyor uçuk kaçık fiyatlara.

Can güvenlikleri için, gelecek hayallerini hayata geçirmek için, imansızların, merhametsizlerin, vicdansızların tekliflerine yok diyemiyor bir yere kadar.

Fırsatçılık, ‘ne kurtarırsam o kar!’ zihniyeti sürdüğü, din, parti ve mezhep sömürüsünün sürdüğü müddetçe, enkaz kaldırılsa ne olur, yaralar sarılıyor denilse ne olur.

Fay hattı insanların beyninin içinden geçtikten sonra…  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol