banner1483

Tabi önünü göremeyince, kazalara da davetiye çıkartıyorsun demektir. Diğer adıyla, açık açık belki de ölümcül kazalara ‘gel, gel’ diyorsun ister istemez. Allah korusun kendin gittin de, daha kaç kişinin canını yakacak, ocağını söndüreceksin, Allah bilir!

Araçtaki bütün aynalar, kontrollü çıkış ve sürüşler içindir. Sürücüyü yönlendirir, yardımcı olur, kaza riskini en aza indirdiği gibi, hayat da kurtarır!

Bu girişi neden yaptım, anlatayım.

Doğrusunu söylemek gerekirse, başlıktaki anlamlı cümleyi Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı sevgili Fatih Mehmet Ceyhan söyledi. Tesislerde, takım kampta iken, maçların 4 Eylül’de başlayacağını söylerken ifadeye çalıştığı kaygıları yanında, takımın maçları nerede oynayacağının da belirsizliğini kaçıncı kez yinelerken, başkan olarak, takım olarak sürekli dikiz aynasına bakmak yerine, önlerine bakmalarının gerektiğini hatırlattı.

Ben de bu anlam yüklü cümleden yola çıkarak, bu satırları yazmayı görev saydım.

*

Tesislerdeki basın toplantısında sakindi Başkan sayın Fatih Mehmet Ceyhan. Ara ara sinirlense de, takım adına üzülse de yaşanan olumsuzluklardan ötürü, belli etmemeye çalışıyordu. Hoş bu saatten sonra siyasilere, bürokratlara söyleyecek lafı da kalmamıştı. Çünkü herkes takımı yalnız bırakmış, adeta kaderine terk etmişti.

Hani bu takım sahipsiz kalmayacaktı, hani maçlar bilmem hangi statta yapılacaktı, hani takıma destek sürecekti. Hani herkes takım için elini taşın altına koyacaktı. Yoksa sizin memlekette taş mı kalmadı?

Hepsi havada kaldı. Herkes günübirlik siyaset peşinde olunca, 3. Ligde top koşturacak takıma yine 8 senelik Başkan Ceyhan sahip çıkmıştı. Takımın 3. Lige düşmesindeki tek sebep kendisi de değildi. Aslında 3. Lige düşen kırmızı beyazlı takım değil, Kahramanmaraş’ın ta kendisi idi. Mahalle ve küçük ilçe takımları 2 lig ve süper ligde top koştururken, 1,5 milyonluk şehrin düştüğü acizliğe, çaresizliğe bakar mısınız?

Buna isim bulmak bile insanı yoruyordu! Ne olursa olsun, Başkan Ceyhan elinden gelen gayreti gösteriyor, gösterecek. Faturasına ve ceremesine de katlanacak. Zaten kendisi de bunu açık açık söylemekten çekinmiyor, kimseye de eyvallah etmiyor!

*

Gelelim sponsor işine. İsim sponsoru. Akademisyen, eski siyasetçi, sayın Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu belki spor camiasına yabancı gelebilir. Ama basın camiası, bu yiğit, bu özü sözü bir, bu dobra, bu mert adamı yakından tanır.

Adamın hası, önde gideni derler ya, eksiği var, fazlası yok!

Siyasiler de iyi tanır! Boş birisi değil. Doğruları söyledi diye BBP ile yollarını ayırsa bile, o milliyetçiliğinden, vatanseverliğinden bir şey kaybetmiş değil. Tam bir ülkü adamı, tam bir memleket sevdalısı.

Yüreği de 6 okka rahata çeker!

*

Bu saatten sonra takımın adı; Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor…

Sayın Yardımcıoğlu bu takımı şehrin değeri olduğunu söylerken, takımı hayatta tutmaya ç alışan gönüllü birisi olarak takım sahip çıktığını ifade etmesi sonrası, “Bu takım 3. Lige düştü diye bırakacak değiliz. Bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçilir mi? Başkan sayın Ceyhan bugün düğün var dedi, biz de düğüne urup altınımızı alıp geldik. Gönül isterdi ki beşi bir yerde, Maraş burması taksaydık. Biz bu şehirde o kadar büyük tekstil ve farklı sektörlerde işletme arasında küçük bir sigorta şirketiyiz. Bizler, gücümüzün yettiği kadar takıma sahip çıkmaya ç alışıyoruz, çalışacağız. Şirketimiz isim sponsoru oldu. Eğer düğünde çeyrek altın, bilezik, beşi bir yerde, Maraş burması takmak isteyen varsa, bizi hakkımızdan feragat eder, isim hakkını o firmaya vermeye hazırız. Bu şehrin takımına herkesi sahip çıkmaya davet ediyorum!”

Ben şahsen duygulandım, içimden bilmem kaçıncı kez bu yiğit, bu dürüst, bu mert ve dobra adamı bir kere daha sevdasından, fedakarlığından ötürü tebrik ettim.

Bitiriyorum… Seçimlere 9 ay 15 gün kaldı. Doğacak çocuğun oğlan mı, kız mı, yoksa ölü mü doğacağına karar verecek Hüda’dır.

Ama bir gerçek var, seçim yaklaştı ya, yarın bu takımı sahipsiz bırakmayacağını söyleyenleri maça bekliyoruz. Artık başkana alkış tutar, takıma destek verir, taraftardan alkış beklersiniz!

Gelecek cesaretiniz, yüzünüz varsa tabi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol