Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ SPORDA  ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK!
 Sportif tesisleşmede, yatırımlarda Kahramanmaraş büyükşehirle birlikte ilk kez spor komplekslerine kavuşacak, deyim yerindeyse içinde bulunduğumuz yıl ile birlikte altın çağını yaşayacaktı.

Göreve geldiği günden bu yana, neredeyse 7 yıl olacak, bu kent için, sporseverler için iz ve esere bırakmayı kafasına koyan, bunun için gece gündüz demeden çalışan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın kapısını çaldık, bir melengiş kahvesi içimi sohbet edelim dedik.

Önce ihalesi yeni yapılan ve eski Tekel binasının olduğu yere yapılacak olan Gençlik Merkezinden başladık söze: “Yer tesbitine ilişkin çalışmaları başlattık. Akabinde, Vali Saim Çotur Stadındaki alana yapılacak olan tartan pisti ihalesi 17 Ocakta olacak. Bittiğinde, çok güzel tesislere kavuşacağız. Buna bağlı olarak, sentetik futbol sahaları, Andırın’da başlandı, Çağlayancerit’teki yarılandı, Pazarcık belediyesi tamamladı, akabinde, 2013 yılında, yeni yatırım planında yine sentetik çim sahaları tamamlanacak. Bunun yanında; bizi en çok sevindiren şey, ilçelerdeki spor salonlarının tamamlanıp, teslim almamız. Bu sıralar personellerimizi yerleştiriyoruz.” dedi.

İLÇELERDEKİ TESİSLERİN YOKLUĞU

Bunların yokluğunu uzun zamandır hissettikleri ile devam eden başarılı İl Müdürü Kabakçı, özellikle Pazarcık, Andırın ve Nurhak’ta tesisleri, salonları teslim alıp, gençliğin hizmetine sunmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. “Buralardan da yetenekli sporcular çıkacak, buna inanıyorum. Bitecek, ihalesi yapılacak, birbirini tamamlayacak yatırımların toplamı muhtemelen 50 milyonluk bir rakam çıkıyor ortaya. Bu, şimdiye kadar bu şehre gelen sportif yatırımların en büyüğü. Sentetik çim sahaları, spor salonları, gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, (tam olimpik yüzme havuzu da çıkabilir) bunlar dev yatırımlar, tesisler. Haliyle rakam yükselebilir. Şu an bir hazırlık dönemindeyiz. Spor Bakanımız sayın Suat Kılıç’ın şehrimize gelmesi söz konusu. Olaydan sayın valimizin, sayın Mahir Ünal’ın bilgisi var, ancak takvim olarak kesin bir tarih yok. Geldiğinde, inanıyorum çok farklı şeyler olacak. Bağlayacak olursak, Kahramanmaraş sportif tesisleşmede altın çağını yaşayacak!” diye konuştu.

KAFUM, SPOR MERKEZİ OLACAK!

Kabakçı, 2013 bittiğinde veya 2014’ün başında sportif tesisleşme anlamında hiçbir eksikliklerinin kalmayacağına dikkat çekerken, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a da teşekkür ederek; “Niye derseniz, merkezdeki spor salonunun bitmesi an meselesi. Gittik gördük,  konuştuk, KAFUM’un aynı zamanda bir spor merkezine dönüştürülmesi düşüncesi var. Bir kongre, bir ticaret, bir spor merkezi haline dönüştürülmesi gündemde. 5,5 dönümlük alanın spor merkezine çevrilmesi, çok yönlü kullanılacak olması, bizim için muhteşem bir gelişme, fırsat. Kent büyüdü, Büyükşehir oldu, merkez nüfus 500 bin üzerinde. Binlerce insan spor yapabilmek için can atıyor. Bu gençlere, genç yeteneklere yeni imkanlar sunabilmek önemli. Özellikle de Gençlik Merkezinin bitirilmesi, spor camiasına kazanılması, büyük bir hizmet, büyük bir kazanım olacak.

SU SPORLARI MERKEZİ İLE YEDİ KUYULARDAKİ KAYAK MERKEZİ…

“2013 yılı içerisindeki projelerinin başında su sporları merkezi geliyor. Kılavuzluda Orman Genel Müdürlüğüne ait yaklaşık 14 dönümlük arazi bize tahsis olundu. Valimizin de talimatları ile il özel idaresinden bütçe aktarımı ile su sporları merkezi kurulacak. Projesini hazırlıyoruz. Kılavuzluda şimdiden yol açma çalışmaları sürüyor zaten. İleride, kanoda, kürek çalışmaları olacak antrenörlerimiz eşliğinde. Bir deniz memleketi gibi, su sporları da sporseverlerin emrinde olacak. Öte yandan, bir tek Çağlayancerit’te spor salonu eksikliğimiz var, onu düşünüyoruz, dilerim ilerleyen aylarda bu projeyi de hayata geçiririz” diyen Kabakçı, son olarak, daha önceki yıllarda, iklimi, kar yağış oranı ve yeri ile tam bir kayak merkezi olmaya müsait Yedikuyular mevkiine yapılması düşünülen kayak merkezi için de şunları söyledi; “Haklısın, böyle bir ekip geldi. Mevki olarak kayak sporuna müsait en uygun alan orası. Şayet Kayak Merkezi de kurulur ise, Kahramanmaraş bir spor cenneti olacak! Herkesin de beklentisi bu yolda!”

HEDEF PROJELER VAR MI?

Kabakçı’nın hedef projeleri de vardı. Mevcut ve yeni yatırımlar için emeği geçen herkese, milletvekillerine, valimize, belediye başkanımıza teşekkür ediyordu. “Kahramanmaraş’taki sportif yapılanma çok net görünüyor”  dedi ve günümüzdeki futbol, voleyboldaki başarıların da artarak süreceğini sözlerine ekledi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol