Gümrük yok diye, vergisi, kdv’si yok diye bu kadar başıboş da sallanmaz yani. ’Yalan söyleyeni Ahırdağı’na kaldırmıyorlar, ne var bunda!’ diyorsanız o sizin meseleniz de, bizi de aptal, ahmak yerine koymayın, olur mu?

Çıkmış birisi, yayında soruyorlar, projelerin var mı?

O ne demek, yenilir mi, içilir mi?

Şaşkınlık diz boyu, başlıyor cek demeye, devam ediyor cak demeye!

Bir kere uzman çavuşların sorununu çözmek senin, benim işim değil. Altından kalkamazsınız, söz verirseniz de yapamayacağınızdan mahcup olursunuz. Ha, seçime kadar her şey mübah diyorsanız, ona bir şey demem.

*

Örneğin mahallenin bir sorunu var, sudur, doğalgazdır, tapudur, okuldur, yoldur vs…

‘Biz gelirsek çözeriz!’

Sen kimsin birader? Etin ne budun ne! Partinin yerlerde süründüğünü biliyorsun, maddi imkanın yok, senin de ne projen var, ne çapın, ne karekökün müsait sorunları çözmeye!

Eee, ne diye söz veriyor da milleti kandırıyorsun!

Yarın yediğin hurmalar, pardon verdiğin sözler karşına silah olarak tepki olarak çıkmayacak mı? Seni kendi sözlerinle vurmayacaklar mı?

*

Bazıları aylar önce,  aday adaylığı sürecinde yola yalın ayak çıktılar. Yani ayaklarında ne çorap vardı, ne ayakkabı. Demem o ki, hazırlıksız, altyapısız çıktılar sahaya.

Zannedersiniz ki ve sözüm ona memleketi kurtaracaklar, ihya ve inşa edecekler. Neyle, hiç, hikaye! İki kelimeyi bir araya getiremeyenler, üçüncüyü komşudan, senden benden ödünç isteyenler, aday adayı oldular.

Kendilerini dev aynasında gördüler. Uçuk kaçık, kendilerinin bile anlamadığı, anlam veremediği, başkalarından alıntı ve çalıntı kağıt parçalarını proje diye millete yutturmaya çalıştılar.

Bazıları da, çıktıkları canlı yayında; ‘Daha erken, projelerimi sonra açıklarım!’ havasında. Günü kurtarıyor oğlumuz-kızımız. Bir ay kaldı, daha neyi bekliyorsun şekerim!

Kış uykusunda iseniz, uyanın!

Rüyada iseniz, yine uyanın!

*

Aday gösterilmeyip, başka kulvarlarda saha çalışmasına katılan, düne kadar Cumhur ittifakı kanadı altında iken, şimdi niyet değiştirip muhalefet partilerinin yanında, destekçisi pozisyonundalar. Ama görünmez tarafından, saklı, gizli… Ne olur ne olmaz, görünmeyeyim de… Tam bir panik havası, tam bir çıkmaz sokak içinde bulunduğu durum. Ruh halini görseniz acırsınız!

Memleketi kendi köylerinin, kendi mahallelerinin merkezinde zannettiler.

Bir hiç olduklarını görmezden gelip, hasbelkader girdikleri siyaset arenasında, teşkilatta aldıkları bir küçük görev ile kendilerini siyaset allamesi yerine koydular.

Proje dedin, cek dedi, cak dedi.

Sanki sakız çiğniyordu tuvalette!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol