Lafı uzatmanın, edebiyat parçalamanın manası yok, kopya çekmek suç. Bir başkasının haberini çalmak, emek ve zaman harcamadan kendisininmiş gibi servis etmek, izin almadan yayınlamak, öğrencinin derste çektiği kopya kadar şık değil, etik değil.

Emeğe saygı her daim, her zaman v e yerde geçerli kural.

*

Amiyane tabirle seçimlere sayılı günler kadı. Pazar geldi çattı, kapıya dayandı seçim.

Adaylar sahadan çıkmıyor. Artık yazacak köprü de kalmadı, tünel de, viraj da… Son düzlükteyiz diyorlar ya, öyle işte.

Kopya dedim de aklıma geldi. Adaylara bakıyorum, dinliyorum, duyuyorum, palavra savuran savurana. Atan atana. Desteksiz atanlar da oluyor arada. Nasıl olsa vergisi yok, nasıl olsa yalan söyleyeni Ahırdağı’na kaldırmıyorlar.

At martini, dağlar inlesin!

Palavraların, olması imkânsız vaatlerin, hayata geçmesi mümkün olamayacak plan ve projelerin hepsi havada uçuşuyor, tutanın, kapanın da elinde kalıyor.

Herkes birbirini taklit ediyor, herkes birbirinden kopya çekiyor.

*

Bir adayın proje tanıtım programına gidiyorsunuz, not alıyor, haber yapıyorsunuz.

Ertesi günü diğer adayın proje tanıtım programı. Şimdiki adı ile lansman. Dikkat ettiğinizde, birbirinin benzeri.

Aslında çoğu da herkesin olmasını istediği, bu şehirde hayata geçmesini beklediği şeyler. Yani bilinen projeler, eksik, geçmişten, dünden kalan bayat ekmek gibi çoğu.

Yeni, alternatif yol, köprü, güney çevre yolu, viyadük, tünel, asfalt vs..

Dikkat ettim, hiçbiri de havaalanı rezaletine dikkat çekmedi, kimse senelerdir ihmal edilen, son demde ihalesinin yapılıp, bir Kore firması tarafından takılacağı söylenen ILS cihazına dair iki kelime söylemedi.

Zehir akan Aksu Çayını kimse diline dolamadı. Barajlar kirleniyor, doğal yaşam insanlara zehir kusuyor, balıklar ölüyor zehirli sular için de, kimsenin tınladığı yok.

Bellemişler aynı şarkı, türkü nakaratı gibi.

*

Bakın sayın adaylar, kopya çekmek hem ayıp, hem suç, hem günah.

Vebali var bu işin. Kendiniz olun, kendi projelerinizle yola çıkın. Başkasının projelerini sahiplenmek yerine üç beş kuruş harcayın da adam gibi ayağı yere basan dört dörtlük projelerle çıkın halkın karşısına, seni, beni ve insanları mükemmel projelerinizle ikna edin!

Kopya çekerek değil.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol