Derken, akşam oldu erken, tepkilerin odağındaki isim Elbistan İlçe Belediye Başkan Adayı Abdullah Yener, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Şimdi bütün gözler başka isimlere çevrildi. Yerine kim konacak. Muhtemelen yazıyorum, iddia etmiyorum, babasının oğlu, yani eski belediye başkanı merhum Hamza Akbaş’ın oğlu İnşaat Mühendisi Alper Akbaş ilçenin yeni yerel yöneticisi, patronu olacak denildi, olmadı, konuşuldu lakin, fakat genel merkezin takdiri başkaydı, nihayetinde aday belli; eski ilçe başkanı Ecz. Murat Mercan. 

Hayırlı olsun!

*

20 Şubat’ta, partilerin adayları Yüksek Seçim Kuruluna bildirilecek ve adaylıkları kesinleşecek. İnsanoğlu’nun kulağı delik, 3 Ak Partili Belediye Başkan Adayının Ankara’ya çağrıldıkları, muhtemelen yerlerine başka aday gösterileceği kamuoyunda çokça konuşulur, yazılırken, ben de diyorum ki, o iş bitti, atı alan Üsküdar’ı geçti, adaylara hayırlı olsun!

Başka partileri bilemem de, AK Partideki parti disiplini ve ciddiyeti, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ve siyasi gücü, buna izin vermez.

Baksanıza piyasaya, iki kelimeyi bir araya getiremeyip, üçüncü kelimeyi komşudan veya yakınındakinden ödünç isteyen çapsız, ruhsuz, heyecansız, plansız-programsız adaylarla dolu.

Hangi partide adaylara tepki yok ki, doğrudur, bazı AK Partili belediyelerin (siz isimlerini biliyorsunuz)  ulusal televizyon kanallarında haber olup, tepkilerin odağında yer almaları kuşkusuz insanların kafasını karıştırmadı değil.

Oldu bitti, geldi geçti.

*

Türkoğlu ilçemizin sevilen, hizmetleriyle onur duyduğumuz belediye başkanı Osman Okunmuş, hafta sonu İstanbu’daki Kahramanmaraş etkinliklerindeydi.

Bir paylaşım yaptı, tuttu Abdürrahim Karakoç’un şirinden bir dörtlük paylaştı sayfasında.

Bir mesaj mı vermek istedi, uyarıda mı bulundu bilinmez, şiirin aday gösterilmemesinden sonra sayfasında yayınlanması manidar karşılandı.

Bildiğiniz, belki de kırk kere okuduğunuz, dinlediğiniz şiirdeki dörtlük şu;

Beden ölür, çürür, cana bakın siz,

Kim kiminle yürür, ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar,

Haktan, hakikatten yana bakın siz!

Diyorum ki, vardır Osman Okumuş Başkanımın bir bildiği. Belki de bir yol haritası, belki de yeni bir güzergâh… Kim bilir, tabi ki Kibariye!

*

20 Şubat’a kadar her ne kadar birkaç gün kalsa da, köprülerin altından çok sular akar daha. Çok yol alınır, çok mesafe kat edilir, çok isim gelir geçer listelerden, hafızalardan.

Değişiklik olur mu, ben bilmem, merkez bilir dedim, bakın son dakikada, uzatmalarda Abdullah Yener adaylıktan çekildi.

Başka sürprizler olur mu, dedim ya, ben bilmem, merkez bilir.

*

Ama bazı isimler, çok kimsenin içine sinmedi. Tepkiler çok. Buna rağmen, diğer partilerin adayları harıl harıl sahadalar ve seçimde sürpriz yapma peşindeler.

Olur mu, siyasete aklı yeten biri değilim, bu ülkede, bu şehirde olmaz diye bir şey yok. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz!

Tabi belediye başkan adayları ile birlikte belediye meclis üyelerinin isimleri de netlik kazanacak. Bakalım kimlere başvurmuş, kimler gerçekten partisine, şehrine hizmet için yola çıkmış, bakalım kimler rant peşinde, kimler mevcut koltuğunu koruma peşinde, bakalım kimler geleceğe dair hesap  peşinde, yakında öğreniriz.

Hele şu partilerin isim listeleri belli olsun, onu da tartışırız.

*

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere…

AK Partide siyasetin abi’si kim? Her dediğini yaptıran, ayak direten, ‘Ben ne dersem o olur, yoksa…’ deyip aba altından sopa gösteren, aday belirlemedeki gücü ile çok konuşulan Debgici mi, bakanlık yapmış, yaşı kemale ermiş, geçenlerde ‘Adanalı’ olduğunu bile söyleyen, sadece 5 milletvekiline abilik yapabildiği söylenen sayın Vahit Kirişçi mi?

Şimdi millet işi gücü bıraktı, bunu konuşuyor, bunu tartışıyor. Şunu unutmayın, Debgici liderliğe oynuyor, gelecek 5 yılın sonuna plan yapıyor ve büyük oynuyor, büyük düşünüyor ve büyük büyük hedefler koyuyor. Yani hedef 2028….

Ben bilmem, merkez bilir yine de…

*

Merhum Abdürrahim Karakoç’un şiirinde dediği gibi, kim kiminle yürüyor, kim kiminle fırıldak, pardon dolap çeviriyor, kim haktan ve hakikatten yana yürüdüğünü zannediyor, ona bakacağız da, milletvekili Debgici’nin niyetinin ne olduğunu bilmeyen yok bu şehirde.

Allah yalanı sevmez, şakacıdır, esprilidir, güleçtir sevgili Debgici. Dik konuşur, lafı alnının çatından söyler, karşısındaki alınırmış, kırılırmış, gücenirmiş, tınlamaz bile. Severim kendisini.

Ama… Şöyle bir tebdil-i kıyafetle toplu taşıma aracına binse de, hakkında insanların neler söylediğini bir duysa, vallahi vekillikten bile vazgeçer!

Ama vekillik de ballı lokma tatlısı birader!

Savaşlar eskiden topla, tüfekle ve cephelerle olurdu. Şimdi taktikler ve ternik değişti. Hiç kimse kendi sahasında, kendi köyünde, kendi evinde rakibi ile savaşmıyor. Komşunun evi müsait nasıl olsa! 

Son sözüm, siyasetin bugünkü ağır topu, geleceği parlak, sadece 5 yıl için değil, en az üç dönem için büyükşehir belediyesini yönetecek, bu görevi başarı ile yönetip sorumluluklarının altından kalkabilecek yegane isim sevgili Fırat Görgel’dir.

Tek patron O…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol