banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

YARDIMCIOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA NASİHAT: YANINDAKİLERE GÜVENME, SENİ DE SATARLAR!

Yardımcıoğlu, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ile İYİ Parti ve genel başkanlarını kast ederek Kılıçdaroğlu’na; “Bunlar, dün kimlik buldukları yerleri beraber siyaset yaptıkları isimleri satarak buralara geldiler. Dün, yola çıktıkları arkadaşlarını satan bu kişiler yarın da sizi de satacaktır. Bunlara güvenme” dedi. 

Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Tivi46 ekranlarında yayınlanan Gazeteci İbrahim Karadeniz moderatörlüğündeki Gündem programının canlı yayın konuğu oldu. 

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde yarışacak ittifakları değerlendiren Yardımcıoğlu, Demokrat Sol Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına dahil olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Millet İttifakı’nı kızdıracak açıklamalarda bulunan Yardımcıoğlu, Sağ’dan ve İslami çizgiden kopan partilerin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden seçime girmesini eleştirdi.

Safını Cumhur İttifakı’ndan yana belirlediğini ve Cumhur İttifakı içinde bulunmaktan gurur duyduğunu dile getiren Yardımcıoğlu, “Cumhur İttifakı’nın içinde bulunmaktan gurur duyuyorum yarınlarda da Cumhur İttifakı’nın içerisinde olacağım. Aday olurum ya da olmam, listedeki yerim 1 ya da 8 olur hiç fark etmez. Ben safımı böyle belirledim, safımı da böyle adam gibi devam ettireceğim” ifadelerine yer verdi.

“DSP DE YENİDEN REFAH DA DOĞRU TARAFI SEÇTİ!”

Rahmetli Erbakan ve Ecevit’in, Kıbrıs’ı Yavru Vatan haline getiren iki güzel insan olduğunu aktaran Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Elbette Demokratik Sol Parti’nin (DSP) de Cumhur İttifakı’na dahil olması Cumhur İttifakı’nın bir ferdi olarak beni mutlu etti. Ben aynı zamanda merhum Bülent Ecevit’i de seven bir insanım. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda rahmetli Erbakan ile birlikte Kıbrıs’ı bugün Yavru Vatan haline getiren iki güzel insan olduğunu düşünürüm. Ecevit’e de Erbakan’a da Allah gani gani rahmet eylesin. Ben olaya böyle bakıyorum. Dolayısıyla DSP’nin de Cumhur İttifakı içinde yer alıyor olmasından dolayı ben çok mutluyum. Rahmetli Erbakan’ın oğlu Sayın Fatih Erbakan’ın da Cumhur İttifakı içinde yer almasından dolayı mutlu musunuz derseniz? Evet, mutluyum. Kesinlikle bu da doğru bir taraftı.”

“YARINLARDA DA CUMHUR İTTİFAKI’NIN İÇERİSİNDE OLACAĞIM”

Millet İttifakı’nın paydaşlarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan kalktıktan sonra geri dönmesini eleştiren Yardımcıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Bugün öyle bir dönemi yaşıyoruz ki; Cumhuriyet tarihine 100 yıl sonra ciddi anlamda kurtların kuzu postuna büründükleri suret-i haktan göründükleri, 100 yıl sonra bir özgürlük mücadelesi, bir bağımsızlık mücadelesi vermek durumunda kalışımızı okuyorum bu yaşadıklarımızdan. Keşke böyle olmasaydı! Şöyle bir bakıyorsunuz ki Meral Hanım masadan kalkıyor. Kim kaldırdı seni o masadan ve geri kim oturttu seni o masaya? Dün küfrettiğini HDP’lilerle bugün zımnen ortaklıklarınız var. Nasıl bir koltuk hırsınız varmış ki kimliğinizden bu kadar taviz veriyorsunuz? Dolayısıyla koltuk hırsından, makam hırsından, dünya hırsından Allah bizi uzak eylesin. Ben de bu hadiseye kendi milletvekili aday adaylığıma ya da adaylığıma aynen böyle bakıyorum. Hayırlı olmayan, eleştirdiğim şeyleri yapmaktansa böyle bir imtihanla karşılaşmaktansa bu süreci Allah’ım nasip etmesin. Ama şunu da özellikle belirtmeliyim ki Cumhur İttifakı’nın içinde bulunmaktan gurur duyuyorum yarınlarda da Cumhur İttifakı’nın içerisinde olacağım. Aday olurum ya da olmam, listedeki yerim 1 ya da 8 olur hiç fark etmez. Ben safımı böyle belirledim, safımı da böyle adam gibi devam ettireceğim.”

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA BURADAN NASİHATTE BULUNMAK İSTİYORUM”

Açıklamalarında, CHP listelerinden seçime giren Demokrat Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ile İYİ Parti ve genel başkanlarına yüklenen Yardımcıoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na “bu isimlere güvenmeyin” çağrısı yaptı. 

Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Muharrem İnce’yi, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ve onun etrafındaki şakşakçılardan daha yerli ve milli buluyorum. Aslında Kemal Kılıçdaroğlu yapması gerekeni yapıyor. Ama onun etrafında ona şakşakçılık yapan, yardakçılık yapan; dünün Sağ’ından, İslamcı çizgisinden gelenlere benim söyleyeceklerim var. Bunlardan bir tanesi Demokrat Parti! 14 Mayıs’tan sonra alacakları oyu göreceğiz. Seçime Kemal Kılıçdaroğlu’nun eteğinin altında girecekler. O şeref onlara yeter. Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan nasihatte bulunmak istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu! Bu etrafına topladığın Demokrat Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ile İYİ Parti ve genel başkanlarına güvenme! Bu yanındakiler, dün kimlik buldukları yerleri beraber siyaset yaptıkları isimleri satarak buralara geldiler. Dün, yola çıktıkları arkadaşlarını satan bu kişiler yarın da sizi de satacaktır. Bunlara güvenme!”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol