banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

SİYASETİN NABZINI KİMLİK TUTTU!

Gerek ulusal siyaset, gerek yerel siyaset hareketliliğini korurken, Muharrem İnce’nin yola çıkışı, TRT’nin bile canlı yayın yapışı, düne kadar karşısında olanların dahi mavi boncuk dağıtıp göz kırpması dikkatlerden kaçmazken, KİMLİK Gazetesi, siyasetçilere, yerel yöneticilere, muhtarlara ve sivil toplum kuruluş kanaat önderlerine kapısını açtı.

Gazeteci,  siyasetçi, muhtar ve sivil toplum kuruluş önderi bir araya geldiğinde ne konuşurlar?

Gazete bürosunda yerel yönetimleri tartıştık, konuştuk, masaya yatırdık, başkanlarını değerlendirmeye aldık. Onların hizmetlerini, projelerini, geleceğe yönelik hizmetlerini, basın dâhil kamuoyuna bakış açılarını tartışırken, tartışmanın göbeğindeki isim tanıdık biriydi.

AHMET ÖZDEMİR VE MÜCAHİT KARA FAKTÖRÜ

Milletvekili, gazetemin de hukuk danışmanı Av. Ahmet Özdemir’in Ankara ve içeride bir karşılığı var. Bir sorun olduğunda, çözüm odaklı birileri arandığında akla ilk gelen isimdir. Donanımlı, kariyer sahibi, siyaset merdiveninin ilk basamağından son basamağına kadar uzanmış, kalender olduğu kadar insanlarla kurduğu beşeri ilişkileri ile gönüllere taht kurmuş isimdir Özdemir. 

Mücahit Kara… Soyadının Kara olduğuna bakmayın, partisi kadar, kalbi kadar ak bir siyasetçi, işadamı. Bir insan ancak bu kadar mütevazı olur. Bu günlerde yerel siyasette çok konuşulman, çok tartışılan birisi. Sanki bir beklenti var gibi.

Proje üreten, aslında bir ziraat mühendisi olup, bireysel yeteneklerini projelere yansıtan, bu bakımdan hizmet kalitesini yükseltirken maliyeti düşüren, açıkçası başkanı olduğu Türkoğlu’na kaynak yaratan başkan olarak bilinen Osman Okumuş’a takılmadan edemedik. Çünkü gelecek ondan çok şey bekliyor.

HALİT ORHAN VE AHMET KILÇIK BAŞKA…

Esnaf Birliğine bağlı çok Oda, çok da başkanı var. Ancak Kabzımallar Odası Başkanı Halit Orhan farklı bir kimse. Bir kere, hal ve komisyoncu esnafını bir çatı altında topladığı gibi, oda’ya kurumsal kimlik kazandırdı. Gülümseyen, kızmayan, küsmeyen, en önemlisi de milletvekili Ahmet Özdemir’in dediği gibi, ‘hal’den anlayan başkan’ arkadaşımız.

Bir insan bir cebinde birkaç karpuzu ancak taşır. Mahallesi olan Yeniyapan’a Muhtarlık, kuyumcu esnaflığı, turizm, enerji işleri ve taşıyabileceği kadar yeteneğe sahip sorumlulukları olan birini arar, sorarsanız, size Ahmet Kılçık’ı adres gösterir, tarif ederler. Kılçık, yüreğini, sofrasını herkese açan o kadar da merhamet sahibi.

Bu yetenekli, bu başarılı, bu donanımlı insanlarla bir araya geldiğimizde ne konuştuğumuza gelince, tabi ki yerel siyaseti, AK Partinin kuruluşunun 19. yılını, yılan hikayesine dönen Ilıca yolunu, CHP Milletvekili Ali Öztunç’un Genel Başkan oluşunu, siyasette çıkış yakalamak isteyen Muharrem İnce’yi, ekonomi ve piyasaları, büyükşehir dahil tüm belediyeleri ve sosyal yaşamı gündeme getirdik. Herkes fikrini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol