Öne Çıkanlar SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SINIRLARI AŞTI SPOR LİSESİ ŞAMPİYON KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR ŞERİFLER İNŞAAT DOOSAN FORKLİFTİ TERCİH ETTİ BATIPARK STADINDA 5 BİN KİŞİYLE İFTAR

Bu haber kez okundu.

PROF. DR. ZİYA DUMLUPINAR, İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Şehir için ve özellikle Türkiye Tarımı için yaptığı çalışmaları ile aday adaylığı parti tabanında ve şehirde heyecan uyandıran Prof. Dr. Ziya Dumlupınar’ın, milletvekili seçildiği takdirde depremde büyük yaralar alan Kahramanmaraş’ın yeniden inşası için büyük katkılar sağlayacağına inanılıyor.

Aday adaylığı başvuru sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dumlupınar, anlamlı bir mesaj yayınladı.

Dumlupınar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Hemşehrilerim, Kahraman Şehrimizin Güzel İnsanları,

Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle kaybettiklerimize rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalan ailelerine ve yüce Milletimize sabırlar dilerim.

Deprem felaketinin üzüntüsünü bir nebze hafifleten ve bize dayanma gücü veren tek şey Milletimizin gösterdiği yardımlaşma ve dayanışma erdemidir. Arama kurtarma faaliyetleri dahil, önlerinde Türk Bayrakları “Sizinleyiz”, “Yanınızdayız” afişleri ile deprem bölgesine gelen yardımlar, emin olun göz yaşları ile karşılandılar. Milletimiz en kötü günümüzde yanımızda olduğunu gösterdi. Yüce Türk Milletin mensubu olmaktan bir kez daha gurur duydum. Bu nedenle herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. 

Bir yandan depremin yaraları sarılırken, diğer taraftan da ülkemiz son derece önemli bir seçime gidiyor. Bu seçim ülkemiz için son derece önemli olduğu kadar, deprem bölgelerinin yeniden ve doğru bir şekilde inşası anlamında şehrimiz için de farklı bir öneme sahiptir.

Değerli Kahramanmaraşlılar,

Ben,1979 yılında Elbistan’da doğdum. 1997 yılında Elbistan Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra, 1998 yılında KSÜ Ziraat Fakültesine girdim ve aynı üniversitede profesör olarak görevime devam etmekteyken milletvekili aday adayı olmak için istifa ettim.

Hem uzmanlık alanımda, hem de görev aldığım sivil toplum kuruluşlarında edindiğim tecrübeler ile bu şehirde yaşayan birisi olarak Kahramanmaraş’ın sorunlarını çok iyi biliyorum. Kahramanmaraş’ın en büyük probleminin her şeyden önce “kimsesizlik” olduğunu da iyi bildiğimi ifade etmek isterim.

Kahramanmaraş’ı sahipsiz bir şehir olmaktan çıkarmak, haklarını her platformda savunmak ve hak ettiği yere getirmek için 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel seçimlerinde İYİ Parti’den aday adayı olmaya karar verdim.

Siz kıymetli hemşehrilerimin acılarını dindirmek, geleceğini, yaşanmışlıklardan ders çıkartarak şekillendirmek, memleketimin vicdanı olmak, üzerinizden yürütülen kişisel menfaat ve çıkarları boşa çıkarmak için vekâletinize talip olduğumu bildirir, saygılarımı sunarım.”

PROF. DR. ZİYA DUMLUPINAR KİMDİR?

1979 yılında Elbistan’da doğdu. 1997 senesinde Elbistan Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra, 2002 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümünden mezun oldu. Aynı programda 2005 yılında yüksek lisansını ve 2010 yılında doktorasını tamamladı. 2004 yılında Araştırma Görevlisi, 2012 yılında Yrd. Doç. 2017 yılında da Doçent oldu. 1 Mart 2023 tarihinde de profesör olarak atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Dumlupınar, evli ve Mehmet, Kürşat ve Hilâl isimli üç çocuk sahibi.

İYİ Parti’deki Görevleri

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınma Başkan Yardımcılığında Tohumculuk Grup Lideri (2021- Devam ediyor).

İdari Görevleri

KSÜ Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanlığı (2012-2013, 2018-2019)

KSÜ Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği (2012-2015, 2018-2019)

KSÜ Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği (2018-2021)

KSÜ Tarımsal Yayım, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (2017-2020)

Yurtdışı Görevlerim ve Tecrübelerim

Erasmus programı kapsamında Varşova Tarım Üniversitesinde öğrenim gördü (2006)

YÖK Doktora Araştırma Bursu (ABD, Utah ve Idaho Eyaletleri, 2009-2010)

General Mills Firması Araştırma Projesi (ABD, Kuzey Karolina Eyaleti 2012).

British Council Newton Programı Proje yürütücülüğü (Birleşik Krallık Galler, 2017).

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki Görev ve Üyelikleri

Tarla Bitkileri Bilimi Derneği Üyesi (2010- Devam ediyor)

Türk Ocakları Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi (2013-2023)

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliğinin Kahramanmaraş Temsilciliği (2014- Devam ediyor)

Uluslararası Yulaf Komitesi Türkiye Temsilcisi (2016-Devam ediyor)

Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı (2017-2021)

Kahramanmaraş Valiliği Toprak Koruma Kurulu Üyesi (2017- Devam ediyor)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol