banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ; TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SU HAVZALARINA SAHİP OLAN ŞEHRİM SUSUZLUKTAN KIVRANIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, katıldığı canlı yayın programında Kahramanmaraş'ta hala depremin etkisinin sürdüğünü belirterek, “Deprem bir yandan vurdu ardından ekonomik kriz başka bir taraftan vurdu” dedi.

Ülke ve Kahramanmaraş gündemine dair birçok konuda değerlendirmelerde bulunan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgesindeki vatandaşların sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sözcü Televizyonu’nda yayınlanan ve Moderatörlüğünü Aslı Kurtuluş Mutlu’nun yaptığı Dört Çarpı Dört programının canlı yayın konuğu olan Milletvekili Öztunç, Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan değişim tartışmaları dolayısıyla Kahramanmaraş depremler, ekonomik kriz, ekmek fiyatları ve akaryakıta yapılan zamların konuşulamadığını söyledi. 

CHP TARTIŞILDIĞI İÇİN EKONOMİK KRİZ KONUŞULAMIYOR

Milletvekili Ali Öztunç, “Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi medyada CHP tartışıldığı için konuşulamıyor. CHP tartışıldığı için ekonomik kriz konuşulamıyor, ekmek fiyatı konuşulamıyor. Akaryakıta yapılan zamlar konuşulamıyor. Varsa da yoksa da CHP, değişim olacak mı? Ekrem Bey mi aday olacak? Kemal Bey devam edecek mi? Özgür Bey gelecek mi? Bunlar konuşulduğu için asıl gündemimize bir türlü dönemiyoruz.

O yüzden de parti içi değerlendirme yapılamıyor. Yüzde değil rakama bakmak lazım. Mesela benim ilim Kahramanmaraş'ta gittiğimde 45 bindi, sonra 65 bine yükseldi, şimdi 105 bin yaptık. Büyük bir artış var. Elazığ’da 18 bindi, 36 bin oldu, daha sonra 72 bin oldu. Yani son seçimde yüzde 100’ün üzerinde br artış var. Kırıkkale aynı şekilde. Yani bu illerde daha önce biz İyi Parti ile ittifak yaptığımız için İYİ Parti ile birlikte aldığımız o oylarla bir milletvekili çıkartabilmiştik. Bu defa bağımsız olarak bir ya da iki tane milletvekili çıkartabildik.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SU HAVZALARINA SAHİP OLAN KAHRAMANMARAŞ'TA SU YOK

Kahramanmaraş'ta hala depremin etkisi sürüyor. Deprem br yandan vurdu ardından ekonomik kriz başka bir taraftan vurdu. Hala insanlar konteyner derdindeler. Her gün gelen 100 telefon araması varsa 90’ı konteyner istiyor. Kış ayları geliyor.

İnsanlar başını sokacak yer bulamıyorlar. Müthiş bir su sorunu var. Türkiye'nin en büyük su havzalarına sahip olan Kahramanmaraş'ta su yok. Köylerde su yok. İnsanlar yüzünü yıkamaya, banyo yapmaya, abdest almaya, su bulamıyorlar artık. Yok çünkü. Başarısız bir iktidar, başarısız bir yönetim, millet kandırmış bir iktidar var orada. Seçim dönemine geldiler. Türlü türlü vaatlerde bulundular.

Her gün bir bakan Maraş'a geliyor, bir bakan gidiyor. Her gün bir bakan geliyor. Ama bakanlar boş geliyor, eli boş geliyorlar dolu gidiyorlar. Maraş dondurması, işte yöresel ürünler, bagajlara konuyor, çekip gidiyorlar. Ama Kahramanmaraş'a ya da deprem bölgesine hiç bir şekilde hiçbir hizmet verilmiyor. Nasıl olacak? Hükümet bu konuda çok duyarsız davranıyor. Hala bitmemiş konutlar, insanlar konut sahibi olamadılar.

Orta hasarlı bina yıkılacak mı yıkılmayacak mı? Bu o dahi belli değil. Depremin üzerinden 6 ay geçti. Orta hasar raporu verilen binalar yıkılacak mı? Yıkılmayacak mı? Güçlendirme mi yapılacak? O konuda bir kararsızlık var. Ne olacağı belli değil. Adamın ağır hasarlı evi yıkılmış. Bir çadır vermişsin. 50 derecede çadırda ya da konteynırda o sıcakta yaşamaya çalışıyorlar.

Kahramanmaraş’ta sıcaklıklar Bafra sıcaklarından sonra 50 dereceyi de geçti. 50 derecede çadırda ya da konteynırda o sıcakta yaşamaya çalışıyorlar. Çocuklarıyla perişanlık içerisinde, yardım da gelmiyor artık. İlk zamanlar çok yardım geldi. Türkiye'nin dört bir yanından geldi. Artık yardım da gelmiyor. Kimse vermiyor da. Öyle bir perişanlık içerisinde, umutsuz br şekilde insanlar bekliyorlar. Ama siyasal iktidar hiçbir şekilde bu bölgeye deprem bölgesine ciddi bir yardımda da bulunmuyor. Biz bir heyet kurduk. Milletvekili heyeti, dün Hatay'dalardı.

Önümüzdeki günlerde Osmaniye'de olacaklar, Kahramanmaraş'ta olacaklar. En azından dile getirmeye devam edeceğiz. Yazık o insanlara milyonlarca insan çoluk çocuk perişan durumdalar. Hala ekmek bulamayan insanlar var biliyor musunuz? Çünkü yok, bitti her şeyler bitti. Evi yıkıldı, dükkânı vardı gitti. İş yeri vardı bitti. Maraş sanayi kentiydi. Maraş'ın yüzde 80 sanayisi yıkıldı. Yok kalmadı. Biraz daha fazla ilgi gösterilmesi gerekiyor.

BİZİM İYİ PARTİ İLE GÜZEL BİR İTTİFAKIMIZ YILLARDIR VAR

Yerel seçimlerde ittifak konusunda illaki partiler bir araya gelecektir. Yetkili kurullarımız görüşecektir. Bizim İYİ Parti ile güzel bir ittifakımız yıllardır var. Bütün engelleme girişimlerine rağmen var.  Birleşemezler dediler, birleştik. Bir araya gelemezler dediler, bir araya geldik. Kazanamazlar dediler, kazandık. Son seçimlere giderken bu masa dağılır dediler, dağılmadı.

Bütün her türlü operasyona rağmen bu seçimde de biz yine muhtemelen bir araya geliriz. İstanbul'u da, Ankara’yı da, İzmiri' de, Manisa'yı da, Balıkesir’i de yeniden alırız.  Kimse umutsuzluğa kapılmasın” sözlerini kullandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol