Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ÖZBOLAT; “GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE KURALIM!”
 Aynı zamanda CHP Yurtdışı Örgütlenme Yürütme Kurulu Üyesi olan Durdu Özbolat, CHP Münih Birliği’nin düzenlediği toplantıyı izleyen yurttaşlarımıza Avrupa’da örgütlenen Birliklere katılma çağrısı yaparak “Gelin, geleceğimizi birlikte kuralım” dedi.

“Avrupa’da da solun bayrağını, demokrasinin bayrağını yükseltmek ve bu gücü Türkiye’deki sol, sosyal demokrat kuvvetle birleştirmek üzere örgütlenmeye” başladıklarının altını çizen Özbolat, “Türkiye, sadece anavatanımız olduğu için değil; sorunlarımızın, dertlerimizin, umutlarımızın ve siyasi kaygılarımızın da ortak kaynağı olduğu için, geleceğimizi ancak ve ancak birlikte kurabiliriz” diye seslendi.

Yeni Anayasa çalışmalarının “AKP’nin dayattığı başkanlık sistemi başta olmak üzere, anti demokratik, anti laik, ırkçı ve sağcı bir düzlemde yürütülmekte” olduğunu vurgulayan Özbolat, TBMM’nin bu sürecin tamamen dışına sürülmek istendiğini belirtti. Yeni Anayasa hazırlık sürecini ve AKP’nin politikalarını ağır bir dille eleştiren Özbolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uludere'de 34 yurttaşımız katledildi. Kimin öldürdüğü “gizli”, kimin talimat verdiği “gizli”, kimin istihbarat verdiği “gizli”. Açık cinayetin, provokasyonun üstünü örtenler ileri demokrasiyi kuracağım diyor. Hukuk devletini katledenler demokratik bir anayasa yazabilir mi?

Bir tarafta sayısı milyonlara ulaşan işsizler. Diğer tarafta yoksul, aç, evsiz yaşayan milyonlarca insanımızın oluşturduğu gerçek tablo. Bunun tek sorumlusu, değişim ve demokrasi diye diye ülkeyi ele geçiren, bir dikta rejimi kuran AKP’dir. Açılım dediği her konuda, çatışma, ayrışma ve kaos yarattı. İşte anayasa hazırlık süreci… Halkın en acil talepleri ve çözüm beklentisi yok hükmünde… Bırakın sorunların çözümünü, en hafif sorunlarımız bile ağırlaşarak, daha da tehlikeli ve çözümsüz noktalara ulaştı.

Dünyanın ve yurdumuzun karanlığa doğru sürüklendiği bir dönemin içindeyiz. Bunu bildiğimiz için akılcı ve hızlı davranmak zorundayız.

İşte bu düşünceden hareketle partimiz, Avrupa’da yaşayan siz değerli kardeşlerimizle ortak mücadeleyi yükseltecek, var olan kuvveti büyütecek bir örgütlenme için çağrı yaptı. Bu çağrı kabul gördü ve yeni bir atılım dönemine girdik. Her yerde, en geniş sol tabanı bir araya getiriyoruz ve şehir şehir örgütlüyoruz.

Karamsarlığı, umutsuzluğu yıkıyoruz arkadaşlar. Sizlerin de desteğiyle, dalga dalga Avrupa ülkelerinde örgütlerimizi kuruyoruz. Başarmak için birleşiyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol