banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ, “SORUMLULARLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ!”

Asrın felaketinden sonra Kahramanmaraş’ta bulunan özel ve devlet hastanelerinden bazıları ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelmişti. Yaşanan bu durumdan dolayı birçok vatandaş sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk yaşıyor. Depremlerde hasar almayan Yörük Selim Hastanesinde ise oluşan yoğunluktan sonra hasta vatandaşlar muayene olmak adeta çileye dönüşüyor. Ayrıca deprem nedeniyle şehirdeki hastalar doktor bulamıyor.

KAHRAMANMARAŞ’IN SORUNLARI BUNLARLA DA BİTMİYOR.

Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğü’ne Ordulu Dr. Beytullah Şahin atanmıştı. Ancak atama kararının basında yer alması sonrası Şahin’in ataması geri çekildi.

Depremin merkez üssünde İl Sağlık Müdürünün olmaması vatandaşların tepkisine neden olurken yeni İl Sağlık Müdürünün ne zaman atanacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Kentteki sorunları sık sık gündeme getiren Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada bu defa Kahramanmaraş’ta sağlık alanında yaşanan sorunları gündeme taşıdı.

SAĞLIK REZALETİ YAŞANIYOR

CHP Milletvekili Ali Öztunç, “Sağlık rezaleti yaşanıyor. Skandalı yaşanıyor. Necip Fazıl Şehir Hastanesini yaptılar. Yaparken dedik ki buraya şehir hastanesi olmaz. Burası fay hattının üstü. Etmeyin eylemeyin dedik dinlemediler. Yaptılar. Dünyanın parasını harcadılar.

Şehir Hastanesi yıkıldı. O şehir hastanesinin yapımında kimin izni varsa ruhsatı kim verdiyse ihaleyi kim yaptıysa hepsi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

Avukatlar, dosyaları ve başvuru dilekçesini hazırladılar. Önümüzdeki hafta içerisinde onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hastane yok. Eski bir hastane kaldı elimizde. Orada da doktor yok.

Koca bir şehir, Kahramanmaraş, yüz binlerce insanın olduğu bir yer, ufacık bir hastaneye mahkûm bırakıldı. Maalesef hastalar doktor bulamıyorlar. Yatacak yer bulamıyorlar, rezalet içerisindeler. İl sağlık müdürü yok. Deprem bölgesindeyiz. Geçtiğimiz hafta il sağlık müdürünü atadılar. Bir saat sonra geri çektiler. Çocuk oyuncağı sanki. İl Sağlık Müdürlüğü boştu. Bir atama yapıldı. Bir saat sonra milletvekilleri müdahale etti. İl Sağlık Müdürünün ataması geri çekildi” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol