banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ; HER GÜN ZAM, BIKTIK ARTIK!

Ülke ve Kahramanmaraş gündemine dair sorunları sık sık gündeme getiren CHP Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak, son zamanlarda vergi oranlarına gelen zamlara tepki gösterdi. AK Parti Milletvekillerini hedef alan Öztunç, memura, işçiye ve emekliye zam konusuna gelince TÜİK’in baz alındığını, ancak vergi zammına gelince en ağırının baz alındığını söyledi.

 ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİYOR

CHP Milletvekili Ali Öztunç, “Adıyaman'da da, Kahramanmaraş'ta da birileri karşılaştığı zaman derler ki nasılsın ede iyi misin ağa derler. Ben o yüzden AK Parti milletvekili arkadaşlara sormak istiyorum. Ağalar nasılsınız, iyi misiniz? Zam üstüne zam geliyor. Onay verdiğiniz, oy verdiğiniz maddeler zam maddeleri, zam yapıyorsunuz. İyi misiniz ağalar diyeceğim ama ağalık da vermekle olur, almakla olmaz. Kaşıkla veriyorsunuz, kepçeyle alıyorsunuz, yazık ediyorsunuz.

Memura, işçiye, emekliye zam konusuna gelince TÜİK’i baz alıyorsunuz. TÜİK oranlarına bakıyorsunuz. Ama vergi zammına gelince en ağırını baz alıyorsunuz. Burada bir çelişki sizce yok mu? Daha önce tahsis ettiniz MTV motorlu taşıtlar vergisini bir daha istiyorsunuz. Ya vatandaş vermiş. Ödemiş. Kardeşim niye bir daha istiyorsun sen bu vatandaştan bu vergiyi, hep isteyecek misiniz? Hiç vermeyecek misiniz ey AK Parti? Bir de istiyorsunuz. Ama beşli çeteye gelince hep veriyorsunuz, hiç istemiyorsunuz.

Hadi varsa yüreğiniz beşli çeteye verdiğiniz paraları istesenize. Vatandaşa gelince vergi de bindirim beşli çeteye gelince vergide indirim yapıyorsunuz. Dünyanın parasını kazandırdıklarınızdan beş kuruş istemiyorsunuz ama dönüyorsunuz gücünüz garibana yetiyor, gücünüz fakir fukaraya yetiyor. Siz bu kafayla giderseniz vatandaşa verdiğiniz bu maaşlar var ya onları da geri istersiniz. Verin bize maaşları dersiniz.

AKP'nin özeti böyle bir şey. AKP'nin özeti budur. Seçim boyu bol keseden dağıttılar. Har vurup harman savurdular. Kasada zaten para yok. Üç beş kuruş vardı. Onu da götürdüler. AK Parti kazansın diye harcadılar. Para kalmadı. Milletin cebine göz diktiler. Bütün kuşlar bitti, sıra leyleğe geldi. Şimdi milletin cebine göz diktiler. Milletin cebindeki üç beş kuruşu almaya çalışıyorlar. Zam, zam, zam, her şeye zam. Bunları hepsini yapan Recep Tayyip Erdoğan. Kusura bakmayın. Genel başkanınız yapıyor” diye konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol