banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

KARATUTLU; SU POTANSİYELİMİZİ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ!

Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, seçim çalışmaları kapsamında Avcılar, Süleymanlı ve Ilıca mahallelerini ziyaret ederek mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluştu. Ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Karatutlu, bölge halkının turizmden daha çok pay alması için gerekli her türlü çalışmaları yapacaklarını ve bölgenin ulaşım problemlerini öncelikli olarak çözeceklerini ifade etti.

Karatutlu, “Kahramanmaraş, belki de başka hiçbir şehrin sahip olamayacağı kadar turizm potansiyeline sahip. İnanç turizmine ev sahipliği yapabilecek yerlerimiz var. Termal turizm için içme ve kaplıcalarımız var. Doğa turizmi için eşsiz güzelliklerimiz var. Su sporları turizmi için gerekli tüm kaynaklara sahibiz. Sağlık turizmi için oksijen deposu yaylalarımız var.

En köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan nadide şehrimizin, Arkeolojik turizme hitap edecek başta Germanicia Antik Kenti olmak üzere sayısız değerlerimiz var. Şiirin ve edebiyatın başkenti olan şehrimiz kültür turizminden neden pay almasın? Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahibiz ve şehrimiz neden gastronomi turizminin önemli merkezlerinden biri olmasın” dedi.

“SU POTANSİYELİMİZİN TAMAMINI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ!”

Kahramanmaraş’ın sıcak ve soğuk çok önemli su kaynakları olduğunu ifade eden Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, her türlü su kaynağına sahip olan Kahramanmaraş’ın mevcut iktidarın kötü yönetimi nedeniyle şehir turizminin gölgede kaldığını dile getirdi. Karatutlu, şöyle konuştu: “Ilıca ve Döngele’de kaplıcalarımız, Ekinözü’nde içmelerimiz var. Tüm şehrimizi, hatta komşu illerimizi dahi besleyen içme suyu kaynaklarımız var. İrili ufaklı şelalelerimiz, çağlayanlarımız var. Dibi bulunamadığı için gizemli göl diye tabir edilen Yeşilgöz’ümüz, Nurhak’ta buzul krater gölü özelliğini taşıyan Ali Gölü’müz var.

Rafting yapılabilecek çaylarımız, derelerimiz var. Su sporcularını ağırlayabilecek barajlarımız var. Anlayacağınız şehrimizde çok büyük potansiyel var. Ama sudan sebeplerle iktidar partisi ve iktidarın yöneticileri Kahramanmaraş’ı turizm fakiri haline getirmeyi başarmışlar. İnşallah milletimiz bize yetkiyi verdiği zaman ılıca ve kaplıcalarımız yerli ve yabancı turistlerle dolacak. Her yıl su sporları için etkinlikler yapacağız. Çağlayancerit - Göksu Çayı, Göksun - Türbüzek Çayı ve Ekinözü Nergele Çayı’nı rafting sporunun merkezi haline getireceğiz. Barajlarımızı, göllerimizi, şelalelerimizi doğa fotoğrafçılarının objektiflerinin odak noktası haline getireceğiz. Ekinözü’ndeki acı suyumuzu içilebilir su olarak piyasaya süreceğiz.”

“GERMANİCİA ANTİK KENTİ’NİN KAPILARINI DÜNYAYA AÇACAĞIZ!”

Arkeolojik turizmiyle övünen şehirlere parmak ısırtan Germanicia Antik Kenti’nin iş bilmez idareciler iktidarın umursamaz milletvekilleri yüzünden 2007 yılından bu yana gün yüzüne çıkartılamadığını dile getiren Karatutlu, şu ifadelere yer verdi: “Özellikle 6 Şubat depremleri sonrası göç veren Kahramanmaraş’ımızın göç alabilmesinin en önemli yollarından biri turizmi ayağa kaldırmaktır. Bunun için gerekli her şeye sahibiz. Dünyanın en önemli medeniyetlerinden birinin merkezi olan ve ziyarete açılması dört gözle beklenen Germanicia Antik Kenti, yeraltında beklemeye mahkum edildi. İnşallah biz, bu esarete son vereceğiz. Milletvekili seçilir seçilmez ilk işlerimizden birisi kamulaştırma çalışmalarının akıbetinin takipçisi olmak. İnşallah bu yer altı şehrini gün yüzüne çıkartacak dünyaya kapılarını açacağız.”

“KAHRAMANMARAŞ İNANÇ TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK!”

Kahramanmaraş’ın birçok turizm branşında olduğu gibi inanç turizminde de çok iddialı olduğunu belirten Karatutlu, şu açıklamalarda bulundu: “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Afşin ilçemizdeki Eshab-ı Kehf’i turistlerin en gözde mekanlarından biri haline getireceğiz. Bu mirasımızın adını taşıyan çeşitli etkinlikler yaparak ve bunları geleneksel hale getirerek ilgiyi sürekli canlı tutacağız. Eshab-ı Kehf’in tarihi yapısına uygun insanların konaklayabileceği tesisleri hayata geçireceğiz. Ve bunun gibi önemli tarihi yapılarımız arasında bir turizm koridoru oluşturacağız. Aynı zamanda bu değerlerimizi hediyelik eşya sektörüne de kazandırarak bölgede yeni bir geçim kaynağı oluşturacağız. Bununla birlikte Dünyada, Yedi Uyurların sığındığı mağaraların kendi sınırları içinde olduğunu iddia eden 33 kent var. Bu kentlerle olan turizm rekabetinde ihtiyaç duyulan gerekli bilimsel araştırmaların en büyük destekçisi olacağız. Diğer yandan Kahramanmaraş’taki önemli inanç turizmi merkezlerinden biri de şehrin İslam ile müşerref olduğu sırada küffar ile yapılan savaşlarda Hz. Ali’nin komutanı, kahramanlığıyla ün salmış olan sahabeden Malik Ejder’in türbesidir. Buranın da tam teşekküllü bir şekilde turistlere hizmet vermesini sağlayacak gerekli donanımlara kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca Ulu Camii, Abdulhamidhan Camii, Yum Baba Mevlevihanesi, Dedebaba Türbesi, Derdimend Dede Türbesi, Himmet Baba Türbesi, Sütçü İmam Türbesi, Taş Türbe / Taş Medrese, İklime Hatun Türbesi ve Şems Hatun Türbelerini de ziyaretçilerine kavuşturmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.”

“DOĞASEVERLER KAHRAMANMARAŞ’A AKIN EDECEK!”

Kahramanmaraş’ın eşsiz bir doğaya sahip olduğuna dikkat çeken Karatutlu, bu güzellikleri insanların istifadesine sunmamanın insanlık ayıbı olduğunu ifade etti.

Karatutlu, şunları söyledi: “Dağları, ovaları, yaylaları, kanyonları ve vadileriyle sanki cennetten bir köşe şehrimiz. Çevre illerden kafileler bu eşsiz manzarayı görmek için şehrimize geliyor; ancak ulaşım sıkıntısı nedeniyle onlara konforlu bir yolculuk sunulmuyor. Konaklama ve kamp imkanı sağlayan altyapı sağlanmadığı için verimli bir ziyaret olmuyor. Maalesef ki iktidarın kötü yöneticileri kendilerini pazarlamaktan şehri pazarlamaya fırsat bulamıyorlar. İnşallah iktidar olursak buradan Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize sözümüz olsun: Doğaseverler Kahramanmaraş’a akın edecek. Çünkü onların ihtiyaç duyduğu her türlü alt ve üstyapıyı yapıp; konforlu, eğlenceli ve dinlendirici gezi programları yapmalarını sağlayacağız.”

“İNSANLARI KAHRAMANMARAŞ LEZZETLERİNİN TİRYAKİSİ YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ın en iddialı olduğu konuların başında gastronomi geldiğine işaret eden Karatutlu, Maraş Mutfağı’nın dünya lezzetleriyle yarışabilmesi için gerekli her tür çalışmayı yapacaklarını vurguladı. Karatutlu, şunları kaydetti: “Zahireliklerinden atıştırmalıklarına, ana yemeklerinden içeceklerine, tatlılarından pastalarına kadar mükemmel lezzetleri bir arada barındıran Maraş mutfağı da ne yazık ki beceremeyenler iktidarının elinde tanıtım eksikliğinden payını almış. Maraş mutfağı, uluslar arası arenada pazarlanmayı hak ediyor. Ancak yurtiçinde bile tanıtımı eksik.

Mutfağımız şimdiye kadar gıda sektöründeki işletmelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bireysel çalışmalarıyla bir yere gelmiş. Ama ne yerel yöneticileri ne de siyasiler bu alanda elini taşın altına koymamıştır. İnşallah halkımızın teveccühü ile seçilmemiz durumunda Kahramanmaraş gastronomisini her platformda tanıtacağız. Gerekirse tadımlık programlar yaparak insanları şehrimize getireceğiz. Öyle çalışmalara imza atacağız ki; insanları Kahramanmaraş lezzetlerinin tiryakisi yapacağız.”

Kahramanmaraş’ın hemen hemen her turizm branşında gelişmesinin Millet İttifakı iktidarıyla olacağını aktaran Karatutlu, güzel günler için gün saydıklarını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol