Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

İYİ PARTİ’Lİ ÇABUKEL; ‘ESNAFIMIZ ÇARESİZLIK İÇİNDE!’

Siyasi hayatı boyunca her zaman sahada vatandaşların yanında olan Çabukel, esnaf ziyaretleri yaparak esnafın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında İsa Divanlı Mahallesi’ndeki Sarayaltı esnafını ziyaret eden Çabukel, esnafların giderlerinin gelirlerini karşılamadığını belirtti. Kahramanmaraş esnafının normalleşmeye katkıda bulunmak için işyerini açtığını dile getiren Çabukel, devletin esnafa acil olarak maddi destekte bulunması gerektiğini kaydetti.

Çabukel, “Kahramanmaraş esnafımız çok zor durumda. Depremden önce ekonomideki istikrarsızlık nedeniyle ayakta kalma mücadelesi veren esnafımız şimdi enkaza dönen şehirde para kazanamamasına rağmen işyerini açıyor. Bunu sadece kentteki normalleşme sürecine katkıda bulunmak için yapıyor. Ben buradan hükümete çağrıda bulunuyorum: Kahramanmaraş esnafına kulak verin, Kahramanmaraş esnafına destek olun” dedi.

“ESNAFA HİBE VERİN HİÇ DEĞİLSE KREDİ VERİN!”

Kahramanmaraş esnafının hükümetten işyerlerini tadilat edebilmeleri, sermaye yapabilmeleri ve müşterilere tam anlamıyla hizmet verebilmeleri için nakdi yardımda bulunması gerektiğini aktaran Çabukel, aksi takdirde esnafın da enkaz altında kalacağını vurguladı.

Çabukel, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş esnafımız da depremzede. Onların da evleri gibi işyerleri yıkıldı veya hasar aldı. Bu esnafımızın ayağa kalkabilmesi tam anlamıyla hizmet verebilmesi için nakdi yardıma ihtiyaçları var. Açıklanan destek paketleri maalesef ki sınır ve esnaflarımızın çok büyük çoğunluğu bu desteklerden faydalanamıyor. Esnafımıza hibe verin hiç değilse kredi verin. Ama bir şeyler yapın esnaflarımız için. Onları da idarecilerinizin ihmalkarlığı nedeniyle yıkılan binalar gibi enkazın altında bırakmayın. Bari bu konuda ihmalkar davranmayın!”

“KAHRAMANMARAŞLI OLMAYAN YÖNETİCİLERİ ŞEHRE ZARAR VERİYOR!”

Kahramanmaraşlı vatandaşlar gibi esnafların da Kahramanmaraşlı olmayan yöneticilere karşı olduğunu vurgulayan Çabukel, şunları kaydetti: “Bu şehirde yaşayan herkes ithal adaylara, ithal yöneticilere karşı. Kahramanmaraş’ı bilmeyen insanların Kahramanmaraş’ı yönetmesine vatandaşlarımız da esnaflarımız da karşı. Ama iktidar cephesi kendi vatandaşına kulağını tıkadığı için bunları bilmiyor. Hep sahada duyduğumuz şeyleri bugün de duyuyoruz. Esnaflarımız, Kahramanmaraşlı olmayan yöneticilerin Kahramanmaraş’a zarar verdiğini söylüyorlar. Çünkü adamların yöneticilik süresi Kahramanmaraş’ı tanıyana kadar bitiyor. Ama artık vatandaşımız uyandı. Esnafımız uyandı. 14 Mayıs’ta, kendi vatandaşına gözünü, kulağını tıkayan iktidarı bir daha gelmemek üzere yolcu edecekler. 15 Mayıs’tan sonra da onların yapamadığı hizmeti, ve desteği vatandaşlarımıza biz sağlayacağız. Allah hepimizin yardımcısı oldun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol