Öne Çıkanlar BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI UNUTMA SEN YOKSAN İLÇE BELEDİYELERİ İSKEP KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ İSPANYOLCA DİL EĞİTİMİ VERECEĞİZ MHP

Bu haber kez okundu.

CHP’Lİ BAŞKAN ŞENGÜL’DEN TRT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu bir süredir kendi mevzuatının da öngördüğü tarafsızlığı yayın politikasında yansıtamadığının belirtildiği suç duyurusu dilekçesinde, “14 Temmuz 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile TRT Genel Müdürlüğüne atanan Mehmet Zahid Sobacı ve yönetimi, TRT’nin ilkelerine ve kendi mevzuatına aykırı yayın politikası ile çeşitli suçların vücut bulmasına neden olmuştur. Şöyle ki: TRT, TRT1 ve TRT Haber kanallarında haber yayınları yapmaktadır. Suç tarihinin başlangıcından bu yana TRT kanalları, siyasi partiler arasında tarafsızlık ilkesini zedeleyen dengesizlikler barındırmaktadır” denildi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

•             CHP'nin Genel Başkanı, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekilleri TRT ekranlarında canlı yayınlanan hiçbir programa davet edilmemektedir.

•             Genel Başkanımızın siyasi konuşmaları TRT'de ya yayınlanmamakta ya da çok az yayınlanmaktadır.

•             Genel Başkanımızın grup toplantıları TRT ekranlarında kesilerek yayınlanmaktadır. 3 Ocak 2023 – 28 Mart 2023 tarihleri arasında Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 adet grup toplantısı düzenlediği bu toplantılardaki konuşmaların sırasıyla 9 dakika 50 saniye, 9 dakika 26 saniye, 10 dakika 10 saniye, 10 dakika 38 saniye, 10 dakika 2 saniye, 11 dakika 14 saniye, 9 dakika 30 saniye, 10 dakika 20 saniye ve 10 dakika 36 saniyelik kısımlarının canlı yayınladığı tespit edilmiştir.

•             Seçim boyunca CHP'nin ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi reklamları, TRT ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan'ın çok altında yayınlanmıştır. Bunların da çoğu “prime time” diye tabir edilen, en çok televizyon izlenilen zamanın dışında yayınlanmıştır.

•             TRT tarafından reklamlarımız önce “hukuk birimi incelemesinde” bahanesiyle hiç yayınlanmamış, reklamların hukuka uygun tarihten 11 gün sonra yayınlanmaya başlamıştır. Sonrasında da reklamlar adil şekilde yayına sokulmamaktadır.

'TRT Genel Müdürü'nü bugün savcılığa şikayet ediyoruz'

Suç duyurusunun ardından Kahramanmaraş Adliyesi önünde CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş,  İl Yönetimi ve Avukatları ile birlikte  İl Başkanı Esat Şengül  tarafından basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, göreve başladığı günden bu yana, TRT'ye yanlı bir yayın politikası izletmektedir. TRT Devletin ve Milletin Kuruluşudur. Hepimizin vergileriyle gelir elde etmektedir. Buna karşın çok uzun süredir CHP'yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır.

TRT Kanunu, TRT kanallarının yayınlarında tarafsız davranmasını hükmetmiştir. Ne var ki mevcut TRT yönetimi bu yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. Özellikle seçim dönemi boyunca TRT, devlet televizyonu olarak değil, AKP'nin propaganda makinesi olarak çalışmıştır. Genel Başkanımızı ve Partimizi yok sayan zihniyetin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek isteriz.

Bu adaletsizliğin sorumluları hukuk önünde de hesap vermek zorundadır. TRT, AKP'nin ve Erdoğan'ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı ne yapmalıysa onu yapmıştır. Tüm bu konular nedeniyle halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü bugün savcılığa şikayet ediyoruz. Adalet arayışımız ve yürüyüşümüz sürecek."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol