banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÇABUKEL: MERKEZE BAĞLI ÜÇÜNCÜ BİR İLÇEYE İHTİYAÇ VAR!

Av. Ahmet Çabukel, “6 Şubat depremlerinden sonra Kahramanmaraş’a sayısız Vali, Bakan hatta defalarca Cumhurbaşkanı geldi; ancak Kahramanmaraş buna rağmen ihtiyaç duyduğu hizmeti alamadı. Örneğin Karşıyaka dediğimiz; Fatih Mahallesi ve Kale Mahallesi’nin olduğu bölge. Burada hizmet yok. O bölgede merkez bir ilçe olması lazım. Yani Kahramanmaraş merkeze bağlı üçüncü bir ilçeye ihtiyaç var. Elbistan'ın ayağa kalkabilmesi için, Elbistan'ın il olması artık zaruridir. Bu bir ihtiyaçtır. Önceden popüler bir söylem olabilir. Popüler bir söylemi artık bırakmak zorundayız. Elbistan, Kahramanmaraş'ın dışında yeni bir il olmalıdır. Buraların merkezden değil de yerinden yönetime ihtiyacı var. Bu bölgelerimiz, Vali ve Kaymakamlar aracılığıyla yerinden hizmet alarak toparlanabilir.” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Av. Ahmet Çabukel, Maraş Gündem TV ekranlarında Gazeteci Mehmet Taş ve Bekir Doğan’ın canlı yayın konuğu oldu. Programda, Kahramanmaraş depremleri önce ve sonrasında yaşanan ihmaller, normalleşme süreci, binaların denetimi ve yıkımı, depremle ilgili yürütülecek davalar için özel yetkilendirilmiş mahkemelerin kurulması, seçim çalışmaları ve hizmet alamayan bölgelerde il ve ilçelerin kurulması gibi konular konuşuldu.

Çabukel, Kahramanmaraş’ta bazı bölgelerin daha iyi hizmet alabilmesi için Kahramanmaraş’ın tüzel yapısında değişikliğe gidilmesinin önemine değindi.

“KAHRAMANMARAŞ MERKEZE BAĞLI ÜÇÜNCÜ BİR İLÇEYE İHTİYAÇ VAR”

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı yaptığı dönemde Kahramanmaraş’ın gezilmedik mahalle ve sokağını bırakmadığını belirten Çabukel, 4 yıl önce gezdiği batı mahallelerinin günümüzle aynı olduğunu ve hak ettiği hizmetten mahrum kaldığını dile getirdi. 

Av. Ahmet Çabukel, şöyle konuştu: “Ben Kahramanmaraş'ta birkaç şeyin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Kahramanmaraş merkeze yakın olan Karşıyaka dediğimiz; Fatih Mahallesi ve Kale Mahallesi’nin olduğu bölgeden bahsediyorum. O bölgede merkez bir ilçe olması lazım. Yani Kahramanmaraş merkeze bağlı üçüncü bir ilçeye ihtiyaç var. Eğer orası ilçe olmazsa Onikişubat Belediyesi'nden oraya hizmet gitmesi mümkün değil. Bu bölgeye 4 yıldan beri çok gittim. Neredeyse buradaki bütün mahalleleri tek tek gezdim. İlk gittiğim gün gezdiğimde nasılsa bugün yine aynı. Demek ki son 4-5 yılda hiçbir gelişme, hiçbir yatırım olmamış. İnsanlar hâlâ sağlık ocağı, hastane, doktor, hemşire istiyorlar. Orayı öyle kalkındırmamız artık mümkün değil. Az bir nüfus da yok. Özellikle depremden sonra bölgede yaşayan 100 binin üzerinde nüfus var. Tabii Batı köylerinin tamamını kapsayan büyük bir alandan bahsediyoruz. Dolayısıyla orası ilçe olmalı! Adını ne koyarsanız: İstiklal koyun, Karşıyaka koyun ne koyarsanız fark etmez. Ama orada bir ilçe olmalı. Yerinden hizmet alarak bu bölgemiz ayağa kaldırılmalı. Ben onu yapmak için var gücümle çalışacağım.”

“BÖLGENİN KALKINABİLMESİ İÇİN ARTIK ELBİSTAN MERKEZLİ BİR İL KURULMALI”

Elbistan’ın deprem öncesinde de merkezden yeteri kadar hizmet alamadığını vurgulayan Çabukel, depremden sonra bölgenin daha yoğun bir hizmet ihtiyacı hasıl olduğunu ifade ederek bölgenin kalkınabilmesi için Elbistan merkezli yeni bir il kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Çabukel, şua açıklamalarda bulundu: “Elbistan yıkıldı, yerle bir oldu. Ben Kahramanmaraş merkezden sağlanacak hizmetle Elbistan'ı ayağa kaldırabilmenin mümkün olmadığını biliyorum. Kahramanmaraş merkezden, Elbistan ayağa kalkmaz. Elbistan'ın çevresindeki Ekinözü, Nurhak ayağa kalkmaz. Afşin'i ayağa kaldıramazsınız. Ben bunu görüyorum. Oraya daha imar planını bile düzgün yapamıyorlar. Daha yolu bile düzgün yapılamıyorsa Elbistanlı hemşehrilerime buradan şunu söylüyorum: Elbistan'ın ayağa kalkabilmesi için, Elbistan'ın il olması artık zaruridir. Bu bir ihtiyaçtır. Önceden popüler bir söylem olabilir. Popüler söylemi artık bırakmak zorundayız. Elbistan, Kahramanmaraş'ın dışında yeni bir il olmalıdır. Elbistan ayağa kalkmak zorundadır. Elbistan için artık il olmak bir ihtiyacın da ötesinde zaruret haline gelmiştir. Bu nedenle de Elbistan’ın il olabilmesi için elimden gelen ne varsa yapacağım. Maalesef Elbistan yerle bir olmuş durumda. Hala enkazı tam olarak kaldırılamamış. Hala enkazın içerisindeki asbestli tozların altında yaşayan on binlerce vatandaşımız var. Oranın zaten kendi çevre kirliliği vardı. Hava kirliliği vardı.

Bir de üstüne bu asbestlerden kaynaklı bir kirlilik oldu. Dolayısıyla bölgenin kalkınabilmesi için artık Elbistan merkezli bir il kurulması zaruridir. Elbistan’a, Afşin’e, Ekinözü’ne, Nurhak’a Kahramanmaraş’tan hizmet beklemek olmaz. Buralar Valilik kurumu aracılığıyla yerinden hizmetle kalkındırılabilir.  Buradan Elbistanlı hemşehrilerime söz veriyorum. Elbistan’ın il olabilmesi adına ne yapılması gerekiyorsa bütün çalışmaları yapacağım. Diğer milletvekili adaylarından da sözü istiyorum. Elbistan merkezli bir il kurulması için hep beraber el ele verelim. Vatandaşlarımıza da buradan sesleniyorum. Lütfen siz de söz veren arkadaşlarımız kim olursa olsun sahip çıkın!”

“İYİ PARTİ ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE MİLLETİMİZİN DESTEĞİNİ ALACAK”

Seçimi kaybedeceğini anlayan iktidarın oy devşirme amacıyla seçim öncesi yoğun bir şekilde İYİ Parti’ye sataştığını dile getiren Çabukel, girdiği her seçimden başarıyla ve alnının akıyla çıka İYİ Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinden de çok güçlü bir şekilde çıkacağını aktardı.

Çabukel, şunları kaydetti: “İYİ Parti kurulduğu günden beri varlığını ortaya koymak adına mücadele vermiş bir siyasi parti. 2017 yılında partimiz kurulduğunuzda, iktidarın baskısıyla mücadele etmek zorunda kaldık. Toplantı yapacağımız salon sahiplerine baskı yaptılar. Etkinlik yapacağımız sokaklar kapatıldı. Propaganda araçlarına ulaşmamız engellendi. Hiçbir şeye izin vermediler. Ama iyi yürekli insanlar o ortamda, o cesareti gösterip partiyi kurdu. Daha sonra 2018 genel seçimlerine girdik. 2019 yerel seçimlerinde büyük bir başarı elde ettik. Nitekim o günden bugüne kadar tüm engellemelere rağmen kurumsal kimliğini tamamlayıp kurumsal bir siyasi parti haline geldi.

Bizde adaylık, aday adaylığı başvurusuyla başlar. Adaylık açıklandığı gün devam eder. Bitmez, devam eder. Çünkü bizim arkadaşlarımızın hepsi birbirinden kaliteli insanlar, hepsi birbirinden düzgün insanlar. Aday adayı olurlar. Adaylık açıklandığında listeye giremeyen arkadaşımız, listeye giren arkadaşımız gibi çalışır.

Sekizinci sıradaki arkadaşımız birinci sıradaki arkadaşımız gibi çalışır. Yani herkes birbirini tamamlar. Dolayısıyla bu teşkilat yapısı İYİ Parti'mizde artık oturdu. Onun için bu seçimlerde de İYİ Parti çok güçlü bir şekilde milletimizin desteğini alacak ve inşallah milletimizin teveccühüyle iktidara yürüyeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol