banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

ATEŞ; ANAYASAL DEVLET KAVRAMI HEDEF ALINDI

CHP İl Başkanı Ünal Ateş yaptığı açıklamada; “Anayasanın verdiği yetki ile görevini yapmaya çalışan ve çalışma şekli anayasada belirtilen Anayasa Mahkemesinin verdiği kararların uygulanmaması bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde kabul edilebilecek bir durum değildir.

Yetkisi ve görevi anayasada belli olan Anayasa Mahkemesinin yok sayılması bir müddet sonra bütün bir düzenin ortadan kaldırılmasına yönelik adımlar atılmasına sebebiyet verebilir. Anayasa ya bağlılık yemin eden herkes anayasa mahkemesinin kararlarının uygulanması için gerekli çabayı göstermek zorundadır, kanun açıktır. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının bekletilmeden resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği ve bunun yasama yürütme yargı organlarını gerçek ve tüzel kişileri bağladığını hepimiz bilmekteyiz, bu anayasal bir hükümdür.

Eğer siz işinize gelen kararları uygular işinize gelmeyen kararları uygulamazsanız ülkede anayasal düzeni bozmak suçunu alenen işlersiniz.

Bu kararlar sade vatandaştan Cumhurbaşkanına kadar herkesi bağlar, bu kararlar Yargıtay 3 ceza dairesinin üyelerini de bağlar. Anayasanın hükmü açık olduğu halde siz anayasaya kafa tutmaya kalkarsanız anayasayı yok saymaya kalkarsanız aleni olarak darbe suçu işlersiniz.

Bu anlamda bu yapılan uygulamaya itiraz ediyoruz. Anayasa Mahkemesinin Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararının Yargıtay tarafından tanınmaması ve Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak AYM’nin kararının bağlayıcılığına uymamasına ilişkin herkesi aklıselime ve Anayasa ya uyumaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol